VERKOCHT

Artikel 1020 van 1065

Vintage Tupperware Magnetron Rijst- en Groenten stomer

Artikelnummer: TW-3482-21

Vintage Tupperware Magnetron Rijst- en Groenten stomer 

  • Vervaardiger: tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: sinds 1973

Beschrijving
Vintage Tupperware stoomschaal uit de jaren ’70. Vierdelig. Deze steamer set bestaat uit een onderschaal, een witte schaal die dienst doet als vergiet, een verdeler en een deksel. Deze gerechtenstomer kan in de magnetron gebruikt worden om groenten en rijst mee te stomen. Uitstekend product voor het koken van een gezonde maaltijd.

Ook kan er bijvoorbeeld vlees in ontdooid worden zodat het niet in zijn eigen nat ligt. Ideaal als serveer schaal en ontzettend praktisch. Een "must-have" voor in de retro keuken!  Ook te gebruiken voor het opbergen van banaan, brood, koekjes enzovoorts… Typisch Tupperware design uit de jaren ’70. 

  • Originele Engelse benaming: Divided serving dish

Conditie
Deze originele Tupperware stomer verkeert in een nette vintage staat met minimale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat

  • Hoogte: 10 cm.
  • Lengte: 30 cm.
  • Breedte: 20 cm.

 In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk. 

De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

 

Tupperware Nederland heeft op 26 februari 2021 bekendgemaakt de verkoop te stoppen in Nederland per 1 maart 2021. Ook de Tupperware-party's zijn verleden tijd.

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Rijst- en groentenstomer - verdeelde serveerschaal

Onderwerp / Thema
Rijst - groenten - stomer - serveren - magnetron

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Créme - lichtgeel

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Vierdelig - voor gebruik in de magnetron

Tijdperk
Sinds 1973

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
10,00 cm

Lengte
30,00 cm

Breedte
20,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel