Artikel 146 van 157

Vintage brocante blikken bus van Van Melle met Oosterse voorstellingen

Artikelnummer: BT-3438-21
€ 12,50
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage brocante blikken bus van Van Melle met Oosterse voorstellingen.

  • Vervaardiger: Van Melle
  • Vervaardigingsdatum: 1920 - 1930

Beschrijving
Hoge ronde blikken bus voorzien van een licht bolvormig los oversluitdeksel.  De decoratie van deze bus bestaat uit diverse voorstellingen van Japanse personen en is uitgevoerd in reliëf. Uitgegeven door Van Melle toffee biscuits drops, Breskens Holland.

Conditie
Dit blik verkeert in een vintage brocante staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 18 cm.
  • Diameter: 11 cm.

Van Melle begon omstreeks 1840 als een bakkerij te Breskens. Deze verkocht ook suikerballetjes. In 1900 begon Izaak van Melle deze ook machinaal te produceren. Omstreeks 1920 startte Izaaks broer Dirk-Machiel met een fabriek voor biscuits en wafels, waaronder het Mariakaakje.

Men zocht internationaal naar recepturen en vanaf 1926 werden toffees vervaardigd, alsmede de vruchtenkaramel en pepermuntkaramel die vanuit Polen werden geïntroduceerd. Deze snoepjes zijn wereldwijd nog altijd populair onder de namen Fruittella en Mentos.

Het bedrijf vond markten tot ver over de grenzen en in 1935 werd zelfs het eerste bedrijfsvliegtuig van Nederland, de Dubbele Arend, aangekocht. Op 11 september 1944 werd Breskens echter zwaar gebombardeerd door de geallieerden, waarbij ook de fabriek werd verwoest. In 1946 herstartte men de productie in Rotterdam.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken bus van Van Melle

Onderwerp / Thema
Snoep - koek - blik - bus - bewaren

Decoratie
Oosterse voorstellingen met Japanse personen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Metaal

Vervaardiger
Van Melle, Breskens

Merk
Van Melle

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1920 - 1930

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
18,00 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel