A R C H I E F

Artikel 271 van 2493

Blikken vintage spaarpot van De Beukelaer met handvat door GBC (General Biscuit Company)

Artikelnummer: BT-3001-20

Blikken vintage spaarpot van De Beukelaer met handvat door GBC (General Biscuit Company).

  • Vervaardiger: De Beukelaer
  • Vervaardigingsdatum: 1965 - 1986

Beschrijving
Deze rechthoekige blikken spaarpot van GBC (General Biscuits) uitgegeven door De Beukelaer verkeert in een goede vintage staat en is uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel. Op het deksel bevind zich een slotgat, een merksticker en een zwart plastic handvat. Onder het handvat bevind zich de geldgleuf.

Het blik is aan de zijkanten versierd met afbeeldingen van rozen in een borduurpatroon. Aan de onder- en bovenkant ronde knopjes in reliëf. De blikken spaarpot staat op vier halve bolvoetjes  die zijn uitgedrukt in de bodem en is gemerkt met GBC (General Biscuit Company). Gemaakt in België voor koekjesfabrikant de Beukelaer  uit Antwerpen in de periode 1965 tot 1986. Helaas ontbreekt het sleuteltje, maar het blik opent en sluit goed.

Conditie
Deze blikken spaarpot van De Beukelaer verkeert nog in een zeer goede staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Sleuteltje ontbreekt. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte 11 cm.
  • Lengte 15 cm.
  • Breedte 10,5 cm.

De Beukelaer biscuits
Het bedrijf werd in 1870 opgericht door Edward de Beukelaer, een jonge bakker uit Antwerpen. De Beukelaer was de eerste industriële koekjesproducent op het Europese vasteland en werd tot ver buiten de landsgrenzen bekend. Treinreizigers genoten bij het verlaten van het centraal station van de heerlijke geur. Dit heeft zeker bijgedragen tot het feit dat Antwerpen de "koekenstad" werd genoemd. De Beukelaer maakte naast koekjes ook chocoladerepen. Veel mensen herinneren zich de prentjes in de wikkels. In de jaren zestig verhuisde de fabriek naar Herentals. Tot op de dag van vandaag is ze de grootste koekjesfabriek in Europa. Sinds 2012 gebeurt dat onder de vlag van Mondelēz International, de nieuwe naam van Kraft Foods.


GBC (General Biscuit Company)
Générale Biscuit is een fusie van Parein en De Beukelaer die plaatsvond in 1965. In 1986 werd Générale Biscuit zelf overgenomen door BSN-Gervais-Danone dat in 1994 haar naam wijzigde in Groep Danone. De groep koos ervoor om voluit het koekjesmerk LU te promoten. 

Land/Plaats van herkomst
België

Soort object
Blikken spaarpot

Onderwerp / Thema
Sparen - bewaren - spaarpot - handvat - slot - bloemen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin - goud - zwart - groen - blauw - oranje - roze - rood - meerkleurig

Uitgever
De Beukelaer

Vervaardiger
GBC (General Biscuit Company)

Merk
De Beukelaer

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Spaarpot met slot - zonder sleuteltje

Tijdperk
1965 - 1986

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
11,00 cm

Lengte
15,00 cm

Breedte
10,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel