A R C H I E F

Artikel 270 van 2493

Curver vintage oranje kunststof flessendrager, flessenhouder, flessenrek voor zes 1 liter flessen

Artikelnummer: PD-3000-20

Curver vintage oranje kunststof flessendrager, flessenhouder, flessenrek voor zes 1 liter flessen. 

  • Vervaardiger: Curver Benelux BV
  • Vervaardigingsdatum: Jaren '70

Beschrijving
Vintage plastic flessenhouder uit de jaren zeventig van het bekende Nederlandse merk Curver. Deze knaloranje flessenhouder of flessendrager is geschikt voor zes 1 liter flessen met een maximale diameter van 6 cm. Handig in het gebruik, een mooi design en een mooie aanvulling voor in de retro keuken.

Conditie
Deze flessendrager verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. 

Formaat

  • Hoogte: 31 cm. 
  • Lengte: 32 cm. 
  • Breedte: 24 cm. 

Curver Benelux BV bekend van de merknaam Curver, is een van oorsprong Nederlandse producent van huishoudelijke artikelen van kunststof. De producten van het bedrijf worden verkocht door winkelketens in Europa en daarbuiten. Curver begon in 1949 als klein familiebedrijf en werd een van de pioniers in het gebruik van kunststoffen bij de fabricage van producten voor dagelijks gebruik. Het bedrijf maakt anno 2015 deel uit van de grootste producent van kunststofartikelen in Europa.

De zwagers Pierre Curtius en Ad Verschuren starten in mei 1949 in Tilburg met het produceren van buisglas voor de farmaceutische en cosmetische industrie. Het bedrijf kreeg de naam Curver, een samentrekking van de achternamen van initiatiefnemers. Drie jaar later verhuisde het bedrijf naar het nabijgelegen Rijen.

Vanaf 1954 maakte Curver de afsluitdopjes van hun buisglas uit plastic. Veel bedrijven stonden toen nog sceptisch tegenover het gebruik van kunststof. Men wees op de degelijkheid van traditionele materialen als hout, metaal en glas. Omdat Curver als een van de eerste ondernemingen oog heeft voor de mogelijkheden van kunststof ontwikkelt het bedrijf zich tot trendsetter op dit gebied. 

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Flessendrager - flessenhouder - flessenrek

Onderwerp / Thema
Flessen - houder - drager - Curver

Categorie
Plastic design

Kleur
Oranje

Uitgever
Curver

Vervaardiger
Curver benelux BV

Merk
CURVER

Materiaal
Plastic - kunststof

Bijzonderheden
Houder voor zes 1-liter flessen

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
31,00 cm

Lengte
32,00 cm

Breedte
24,00 cm

Inhoud
Geschikt voor zes flessen van 1 liter

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel