Artikel 2 van 68

Nostalgisch Speelplezier: Vintage Dick Bruna Kwartet 1974

Artikelnummer: SP-4820-24
€ 4,50 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Nostalgisch Speelplezier: Vintage Dick Bruna Kwartet 1974

  • Vervaardiger: Ravensburger
  • Vervaardigingsdatum: 1974

Productbeschrijving:
Een stukje nostalgisch speelplezier. Het Dick Bruna Kwartet uit 1974, vervaardigd door Ravensburger. Dit kwartetspel is een charmante toevoeging aan elke spellenverzameling, met de tijdloze illustraties van de wereldberoemde kinderboekenschrijver en illustrator Dick Bruna. Zijn kenmerkende stijl bestaat uit, op het oog, eenvoudige en kleurrijke tekeningen die vooral kleuters aanspreken.

Uitgebracht in het jaar 1974, biedt dit spel vermaak voor 2 tot 4 spelers. De inhoud van het doosje omvat 36 kaarten, elk met levendige illustraties van Dick Bruna's geliefde personages, samen met spelregels in zowel het Nederlands als het Frans. 

Conditie:
De staat van dit spel is goed en heeft een authentieke vintage uitstraling. Hoewel het doosje enige sporen van gebruik vertoont en tekenen van ouderdom heeft, blijft de charme van het spel onaangetast. Raadpleeg de bijgevoegde foto's, die deel uitmaken van de beschrijving, voor een nauwkeurige indruk van de staat van het spel.

Afmetingen:
Met afmetingen van 4,4 cm in hoogte, 11 cm in lengte en 7,5 cm in breedte, is het doosje handig en compact, perfect voor opslag en gemakkelijk mee te nemen voor onderweg.

Dit Vintage Dick Bruna Kwartet uit 1974 belooft urenlang speelplezier met vleugje nostalgie.


Dick Bruna was een bekende Nederlandse auteur, illustrator en grafisch ontwerper, vooral bekend vanwege het creëren van het iconische kinderpersonage Nijntje. Hij werd geboren op 23 augustus 1927 in Utrecht, Nederland, en begon zijn carrière als illustrator en grafisch ontwerper. Bruna werd bijzonder bekend door zijn eenvoudige maar boeiende illustraties, gekenmerkt door dikke lijnen en felle kleuren.

Het ontstaan van Nijntje in 1955 markeerde het begin van een geliefde kinderboekenserie die in talloze talen is vertaald en generaties jonge lezers over de hele wereld heeft geboeid. Nijntje, een klein wit konijntje met opvallende zwarte contouren, werd een blijvend symbool van kinderlijke onschuld en nieuwsgierigheid.

Naast Nijntje heeft Bruna meer dan 200 kinderboeken geschreven en geïllustreerd, waarvan vele zijn kenmerkende minimalistische stijl bevatten. Zijn boeken verkennen vaak eenvoudige thema's en concepten, waardoor ze toegankelijk zijn voor jonge kinderen en tegelijkertijd aantrekkelijk zijn voor volwassenen vanwege hun tijdloze charme.

Dick Bruna overleed op 16 februari 2017 en liet een rijke erfenis na van geliefde kinderliteratuur en kunstwerken die lezers van alle leeftijden blijven betoveren.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming

TAGS
Vintage Dick Bruna. Kwartetspel 1974. Ravensburger. Dick Bruna illustraties. Nostalgisch speelgoed. Kinderboekenschrijver. Kleurrijke tekeningen. Nederlandstalige spelregels. Retro spel. Verzamelobject.

Land van herkomst
Nederland - Holland - Duitsland

Soort object
Dit Vintage Dick Bruna Kwartet uit 1974, vervaardigd door Ravensburger, biedt nostalgisch speelplezier met kleurrijke illustraties en Nederlandstalige spelregels, perfect voor verzamelaars en liefhebbers van retro spelletjes.

Onderwerp / Thema
Dick Bruna. Kinderboeken. Illustraties. Nijntje. Ravensburger. Retro. Vintage. Speelgoed. Kwartetspel. Nostalgie. Verzamelen.

Decoratie
Dit Vintage Dick Bruna Kwartet uit 1974 is gedecoreerd met levendige en herkenbare illustraties in de kenmerkende stijl van Dick Bruna.

Categorie
Vintage spelletjes

Kleur
Meerkleurig - Primaire kleuren

Aantal spelers
Geschikt voor 2 tot 4 spelers

Leeftijd
Kleuters

Moeilijkheidsgraad
heel eenvoudig

Taal van spelregels
Nederlands - Frans

Speelduur
15 minuten of meer

Auteur(s)
Dick Bruna

Uitgever
Ravensburger

Vervaardiger
Ravensburger Spiele

Ontwerper
Dick Bruna

Merk
Ravensburger

Materiaal
Karton - papier

Bijzonderheden
Bijzonderheden van dit spel zijn onder andere de vintage uitgave uit 1974, de karakteristieke illustraties van Dick Bruna en de tweetalige spelregels, wat het een uniek verzamelobject maakt voor liefhebbers van nostalgisch speelgoed.

Tijdperk
1974

Kwaliteit
Goede vintage staat - doosje vertoont diversse sporen van gebruik en slijtage.

Hoogte
4,50 cm

Lengte
11,00 cm

Breedte
7,50 cm

Inhoud
36 kaarten

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel