VERKOCHT

Artikel 23 van 587

Nostalgie: Vintage Chocoladeblik voor Carro's van A. Driessen

Artikelnummer: BT-4760-24
€ 6,95 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Nostalgie: Vintage Chocoladeblik voor Carro's van A. Driessen

  • Vervaardiger: A. Driessen
  • Vervaardigingsdatum: 1920 / 1950

Productbeschrijving
Stap terug in de tijd en omarm de warme, nostalgische gloed van dit stukje Nederlandse chocoladegeschiedenis. Het prachtige langwerpige blik voor Chocolaad Carro's van A. Driessen. Dit blik, vervaardigd tussen 1920 en 1950, is meer dan alleen een blik; het is een symbool van ambachtelijk vakmanschap en tijdloze elegantie.

Met zijn langwerpige rechthoekige vorm en scharnierend oversluitdeksel straalt dit vintage blik een tijdloze charme uit. De vouwrand, steunvoor, gefelste bodem en zijnaad getuigen van de aandacht voor detail die kenmerkend is voor het vakmanschap. Het omhangscharnier en naadloze afwerking van het deksel voegen nog meer finesse toe aan het ontwerp.

De esthetiek van dit blik is betoverend. Met een bruine ondergrond en goudkleurige belettering, samen met een crèmekleurig deksel met in reliëf zeven rijen van vier chocolaatjes - elk met de naam Carro - straalt dit blik een klassieke elegantie uit die doet denken aan vervlogen tijden. De goudkleurige binnen- en onderkant voegen een vleugje luxe toe aan het geheel.

Afkomstig van de befaamde A. Driessen, een Nederlandse chocolademaker die sinds 1820 een begrip was in Rotterdam, vertelt dit blik een verhaal van ambacht en traditie. De grondstoffen kwamen uit de toenmalige kolonie Suriname, en met de opening van de Driessen Cacao en Chocolaadfabriek in de Rotterdamse wijk Rubroek in 1854 begon het bedrijf aan een reis naar roem en succes. In 1871 ontving het bedrijf het predicaat hofleverancier, een erkenning van de hoogwaardige kwaliteit die het leverde.

Echter, zoals bij vele legendes, had ook A. Driessen zijn tegenslagen. De beurskrach van 1929 en de daaropvolgende Grote Depressie betekenden het einde van een tijdperk voor dit eens zo glorieuze bedrijf. In 1935 werd het overgenomen door Kwatta, een Bredase chocoladefabriek, en zo kwam er na meer dan een eeuw een einde aan het verhaal van A. Driessen.

Dit blik, met zijn brocante/vintage uitstraling en sporen van gebruik die getuigen van een rijk verleden, biedt niet alleen een stukje geschiedenis om te koesteren, maar ook een tastbare herinnering aan een tijd waarin vakmanschap en passie de boventoon voerden. Voeg een vleugje betovering toe aan uw interieur of verras een geliefde met een uniek stukje Nederlandse chocoladegeschiedenis. Met dit prachtige blik voor Chocolaad Carro's van A. Driessen haalt u niet alleen een bewaarcontainer in huis, maar ook een stukje betoverende nostalgie.

Conditie en Afmetingen:
Dit prachtige blik verkeert in een brocante/vintage staat en vertoont diverse sporen van gebruik, evenals aan leeftijd gerelateerde tekenen van slijtage. Om u een volledig beeld te geven, zijn foto's opgenomen als onderdeel van de beschrijving.

De afmetingen van dit blik zijn:

  • Hoogte: 4.6 cm
  • Lengte: 28.3 cm
  • Breedte: 10.7 cm

Met deze afmetingen past het blik gemakkelijk in verschillende ruimtes en voegt het een vleugje vintage charme toe aan zijn omgeving.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage chocoladeblik. A. Driessen. Chocolaad Carro's. Nostalgisch chocoladeblik. Nederlandse chocoladegeschiedenis. Brocante chocoladecontainer. Retro chocoladeverpakking. Ambachtelijke chocolademaker. A. Driessen Rotterdam. Historisch chocoladeblik.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Dit object is een prachtig vintage chocoladeblik van A. Driessen, doordrenkt met nostalgische charme en een tastbare herinnering aan de rijke Nederlandse chocoladegeschiedenis.

Onderwerp / Thema
Chocolade. Vintage decor. Nostalgie. Nederlandse geschiedenis. Brocante. Ambachtelijk vakmanschap. Rotterdam. Kwatta. Chocoladefabriek. Erfgoed.

Decoratie
De decoratie bestaat uit een bruine ondergrond met goudkleurige belettering, en een crèmekleurig deksel met reliëf van zeven rijen chocolaatjes met de naam Carro, waardoor een klassieke en luxe uitstraling ontstaat.

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin - créme - goudkleurig

Uitgever
A. Driessen

Vervaardiger
A. Driessen Chocolaad

Merk
Chocolaad Carro's A.Driessen

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Bijzonderheden zijn de langwerpige rechthoekige vorm, het scharnierende oversluitdeksel, de vintage decoratie met goudkleurige belettering en reliëf van chocolaatjes, en de nostalgische verbondenheid met de Nederlandse chocoladegeschiedenis van A.Driessen

Tijdperk
19920 - 1950

Kwaliteit
Brocante staat met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
4,60 cm

Lengte
28,30 cm

Breedte
10,70 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel