Artikel 43 van 587

"Verrijk uw verzameling met dit nostalgisch meesterwerk: het Peijnenburg Jubileumblik 1883-1983!"

Artikelnummer: BT-4740-24
€ 9,95 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Verrijk uw verzameling met dit nostalgisch meesterwerk: het Peijnenburg Jubileumblik 1883-1983!"

  • Vervaardigingsdatum: 1983​
  • Vervaardiger: Koninklijkie peijnenburg BV

Productbeschrijving:
Dit Peijnenburg Jubileumblik uit 1983 is een prachtig stukje geschiedenis ter ere van het 100-jarig bestaan van Peijnenburg. Geproduceerd door het Koninklijk Peijnenburg B.V., belichaamt dit vintage blik de ambachtelijke traditie en de rijke erfenis van het geliefde merk.

Met een vervaardigingsdatum van 1983 is dit blik nu al ruim 40 jaar oud en herbergt het een schat aan herinneringen. Het werd uitgebracht in hetzelfde jaar waarin het prestigieuze predicaat "Koninklijk" aan Peijnenburg werd toegekend. De oorsprong van dit bedrijf gaat terug tot 1883, toen Harry Peijnenburg een bakkerij in Geldrop opende, en dit jubileumblik eert die lange geschiedenis op een unieke manier.

Het blik is een visueel feest, met nostalgische afbeeldingen die het hele productieproces van Peijnenburg ontbijtkoek laten zien, van ploegen op het veld tot het bakken in de winkel op de hoek. Elk detail wordt prachtig weergegeven, en de losse inzetdeksel voegt een extra vleugje authenticiteit toe.

Conditie en afmetingen:
Dit vintage blik verkeert in een authentieke staat, met sporen van gebruik en slijtage die het karakter en de geschiedenis van het stuk benadrukken. De afmetingen van 9 cm hoog, 9,5 cm breed en 30 cm lang maken het een opvallend en handzaam verzamelobject.

Achter het blik schuilt een stukje Nederlandse geschiedenis. Koninklijk Peijnenburg B.V., met vestigingen in Geldrop en Sintjohannesga, is al meer dan een eeuw een toonaangevende producent van ontbijtkoek. Het bedrijf ontving in 1983 het predicaat "Koninklijk", waardoor het een extra koninklijke touch krijgt.

De ontbijtkoek van Peijnenburg is al decennia een geliefd product, bekend om zijn ambachtelijke kwaliteit en traditioneel vakmanschap. Het bedrijf, opgericht door Harry Peijnenburg in 1883, heeft door de jaren heen een solide reputatie opgebouwd en blijft tot op de dag van vandaag een favoriet bij velen.

Mis deze kans niet om een uniek stukje erfgoed in huis te halen. Voeg dit prachtige jubileumblik toe aan uw verzameling en koester de geschiedenis en smaak van Peijnenburg. Of u nu een verzamelaar bent, een liefhebber van nostalgie of gewoon een fan van ontbijtkoek, dit blik brengt een vleugje charme in uw leven en een stukje Nederlandse ambacht in uw huis.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Peijnenburg Jubileumblik. Vintage ontbijtkoek trommel. Koninklijk Peijnenburg B.V. Nostalgisch verzamelobject. 1883-1983 jubileumjaar. Historisch Peijnenburg blik. Vintage koekblik. Nederlandse ambachtstraditie. Harry Peijnenburg geschiedenis.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Het Peijnenburg Jubileumblik 1883-1983 is een vintage koektrommel, vervaardigd in 1983 ter ere van het 100-jarig jubileum van Peijnenburg, en biedt een nostalgisch eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het bekende ontbijtkoekmerk.

Onderwerp / Thema
Nostalgisch bewaarblik. Peperkoekverpakking. Jubileumgeschenk. Vintage productverpakking. Historisch ontbijtkoekblik. Verzamelobject. Nederlands erfgoed. 100-jarig jubileum. Ambachtelijke koektraditie. Decoratief keukenitem.

Decoratie
Het jubileumblik is rijkelijk versierd met nostalgische afbeeldingen die het ambachtelijke productieproces van Peijnenburg ontbijtkoek, van veld tot winkel, prachtig weergeven.

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin - rood - groen - meerkleurig

Uitgever
Koningklijke Peijnenburg B.V.

Vervaardiger
Koningklijke Peijnenburg

Merk
Peijnenburg

Materiaal
Blik - metaal - opdruk

Bijzonderheden
Los insluitdeksel - Jubileumuitgave 100-jarig bestaan

Tijdperk
1983

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
9,00 cm

Lengte
30,00 cm

Breedte
9,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel