Artikel 138 van 676

"Herleef het Verleden met dit Vintage Koekblik van Patria en de Zaanse Schans"

Artikelnummer: BT-4737-24
€ 9,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Herleef het Verleden met dit Vintage Koekblik van Patria en de Zaanse Schans"

  • Vervaardiger: Patria Quality Biscuits
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1970

Productbeschrijving:
Charmante nostalgisch vintage koek- of kaakjesblik van Patria Quality Biscuits, vervaardigd tussen 1950 en 1970. Een kunstwerkje uit het verleden. Dit blik is een ware traktatie voor liefhebbers van retro design en de rijke geschiedenis van de Zaanse Schans.

Het blik, dat zich nog steeds in uitstekende vintage staat bevindt, is uitgerust met een scharnierend oversluitdeksel en is versierd met een rustgevende mosgroene ondergrond. Op de zijkanten prijkt een schilderachtig panorama in zwart-wit van de Zaanse Schans, waardoor dit blik een waardevol stukje cultureel erfgoed wordt. Het deksel is versierd met een aquarel van Zaanse huisjes en een molen, waardoor het geheel een uniek en authentiek karakter krijgt.

Conditie:
De esthetische pracht en de vintage uitstraling zijn behouden gebleven. Het blik vertoont normale sporen van gebruik en slijtage die kenmerkend zijn voor zijn leeftijd, wat alleen maar bijdraagt aan de authenticiteit ervan. Foto's zijn inbegrepen als onderdeel van de beschrijving, zodat je een gedetailleerd beeld krijgt van de charme die dit stuk met zich meebrengt.

Afmetingen:
Met afmetingen van 5 cm in hoogte, 26 cm in lengte en 17 cm in breedte, is dit blik een prachtige herinnering aan de gloriejaren van biscuitfabriek Patria in Amsterdam.

Patria heeft een blijvende indruk achtergelaten in Nederlandse gezinnen, vooral met de iconische trommel biscuitjes met een in de deksel geperste afbeelding van het Rijksmuseum.

Het verhaal van Patria gaat verder dan zijn producten; het raakt de harten van degenen die zich herinneren hoe de fabriek in 1978 landelijke aandacht trok tijdens de acties van vrouwen die zich verzetten tegen de sluiting van de fabriek. De fabriek, bekend om zijn koekjes, beschuitjes en crackers, hield stand tegen de bezetting en sloot uiteindelijk in 1981, maar niet zonder een blijvende indruk achter te laten.

Breng een stukje Nederlandse geschiedenis in huis met dit prachtige vintage koek- of kaakjesblik, doordrenkt met de warmte van de Zaanse Schans en de herinneringen aan Patria Quality Biscuits. Een unieke toevoeging aan elke verzameling en een tijdloos stuk dat de tand des tijds heeft doorstaan.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage koekblik. Patria Quality Biscuits. Zaanse Schans illustratie. Retro design. Nederlands erfgoed. Iconisch biscuitblik. Amsterdamse fabriek. Rijksmuseum herinneringen. Verzamelobjecten. Nostalgisch decor. www.retro-en-design.nl

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Dit vintage koekblik van Patria Quality Biscuits, vervaardigd tussen 1950-1970, is een charmant verzamelobject met een mosgroene decoratie en een illustratie van de Zaanse Schans, doordrenkt met nostalgie en culturele waarde.

Onderwerp / Thema
Vintage blik. Retro trommel. Nostalgische koekverpakking. Historisch blik. Iconische productverpakking. Erfgoedcontainer. Authentieke opbergdoos. Verzamelbaar koekblik. Retro ambachtelijke verpakking. Vintage bewaarblik.

Decoratie
Het vintage koekblik van Patria heeft een mosgroene achtergrond op de zijkanten, waarop een gedetailleerd panorama in zwart-wit van de Zaanse Schans is afgebeeld. Het deksel is voorzien van een aquarel met daarop Zaanse huisjes en een molen.

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Meerkleurig

Uitgever
Patria Quality Biscuits

Vervaardiger
Patria Biscuitfabriek Amsterdam

Merk
PATRIA

Materiaal
Blik - metaal - opdruk

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5,00 cm

Lengte
26,00 cm

Breedte
17,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel