Artikel 132 van 639

"Vintage Meesterwerk: Schilderachtig Sigarenblik met Glorieuze Hertenjacht"

Artikelnummer: BT-4706-24
€ 11,95 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Vintage Meesterwerk: Schilderachtig Sigarenblik met Glorieuze Hertenjacht"

  • Vervaardiger: Champ, Clarck & Lugano Sigarenfabrieken N.V.
  • Vervaardigingsdatum: 1960 - 1970

Productbeschrijving:
Laat je betoveren door de allure van vervlogen tijden met dit prachtige vintage blik, doordrenkt met schilderachtige charme. Het oversluitende scharnierende deksel onthult een meesterlijke afbeelding van een adembenemende hertenjacht, compleet met twee elegante ruiters te paard en een majestueuze roedel honden die een hert opjagen. Een betoverend schouwspel ontvouwt zich te midden van een weelderig landschap met bomen, majestueuze bergen en een rustig stromende beek.

De zijkanten van het blik zijn doordrenkt met warm roodbruin, geaccentueerd door gouden details die de elegantie van de herten en de ruiters op indrukwekkende wijze tot leven brengen. Zelfs de onderkant en binnenkant stralen een gouden pracht uit. Het scharnier draagt trots de inscriptie: "12 MB container made in GT. Britain."

Dit meesterwerk is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van de gerenommeerde "LONDON" Champ, Clarck & Lugano Sigarenfabrieken N.V. In een tijd waarin het maken van sigaren een gerespecteerd ambacht was, stonden bekwame sigarenmakers bekend als ware vaklieden.

Een stukje geschiedenis siert dit blik, aangezien het afkomstig is uit de gloriedagen van de sigarenindustrie, met de Champ Clark & Lugano Sig.fabr. v/h R.H. Koning & Zn., gelegen aan de Albatrosstraat 2-3 in Nieuwe Pekela van 1920 tot ongeveer 1971. Helaas verdween het bedrijf in 1971 door financiële uitdagingen, enkele jaren later werden de eens zo trotse fabrieksgebouwen afgebroken.

Conditie:
Dit vintage blik verkeert in een goede staat, waarbij sporen van gebruik en slijtage getuigen van zijn rijke geschiedenis.

Afmetingen:
De afmetingen zijn perfect afgestemd op de pracht ervan:

  • Hoogte: 5 cm.
  • Lengte: 24,5 cm.
  • Breedte: 18,5 cm.

Laat dit betoverende stukje geschiedenis een ereplaats innemen in uw collectie en geniet van de tijdloze allure die het met zich meebrengt. De bijgevoegde foto's bieden een nauwkeurige blik op de staat en de pracht van dit unieke blik.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage blik. Hertenjacht afbeelding. Scharnierend deksel. Champ Clark & Lugano Sigarenfabrieken. Sigarenfabriek geschiedenis. Gouden details. Roodbruin blik. Gemaakt in Groot-Brittannië. Historisch sigarenblik. Retro decoratiestuk.

Land van herkomst
Groot Brittannië - Vereenigd Koninkrijk

Soort object
Vintage blik met schilderachtige afbeelding van een hertenjacht op het scharnierende deksel. De rodebruine zijden, verfraaid met gouden details van ruiters en herten, stralen elegantie uit. Afkomstig van Champ Clark & Lugano Sigarenfabrieken.

Onderwerp / Thema
Hertenjacht. Vintage sigarenverpakking. Industrieel erfgoed. Schilderachtig decor. Ambachtelijke sigarenmakerij. Nieuwe Pekela geschiedenis. Gouden details. Retro verzamelobject. Groot-Brittannië productie. Roodbruin design. Champ Clark & Lugano.

Decoratie
Hertenjacht met ruiters te paard en honden

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Roodbruin - goud - meerkleurig

Uitgever
Champ Clark & Lugano Sigarenfabrieken

Merk
Champ Clark & Lugano

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1960 - 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5,00 cm

Lengte
24,50 cm

Breedte
18,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel