VERKOCHT

Artikel 188 van 670

"Proef de Geschiedenis: Vintage Van Nelle's Koffieblik met Kabouter Piggelmee en Onmiskenbare Kwaliteit"

Artikelnummer: BT-4679-24

 


VERKOCHT


"Proef de Geschiedenis: Vintage Van Nelle's Koffieblik met Kabouter Piggelmee en Onmiskenbare Kwaliteit"

  • Vervaardiger: van Nelle
  • Vervaardigingsdatum: 1999

Productbeschrijving:
Stap in de nostalgische wereld van Van Nelle's Koffie met dit prachtige vintage blik uit 1999. De rechthoekige blauwe trommel, vervaardigd door Van Nelle, brengt niet alleen een stukje geschiedenis mee, maar ook de kwaliteitsgarantie die al sinds 1782 geassocieerd wordt met Van Nelle.

Op de voorzijde van het blik prijkt kabouter Piggelmee, die charmant een dame een kop koffie aanbiedt. Het opschrift "Van Nelle's koffie waarborgt kwaliteit" onderstreept de lange traditie van vakmanschap en geurige kwaliteitskoffie die het merk belooft.

Een blik op de zijkant onthult het trotse motto "Van Nelle sinds 1782," en een boodschap die de waarde van Van Nelle-koffie benadrukt: "Van Nelle aroma op z'n best. Met Van Nelle koffie toont u een goede smaak. U kiest bewust voor een vertrouwde, geurige kwaliteitskoffie. Het Van Nelle vakmanschap is de garantie voor aroma verse koffie. En dat proeft u!"

Afmetingen en conditie:
Dit vintage koffieblik, met een hoogte van 15.5 cm, breedte van 12.3 cm, en diepte van 8.2 cm, verkeert in uitstekende staat, waarbij de normale sporen van gebruik en leeftijdsgebonden slijtage het karakter van het item benadrukken. De bijgevoegde foto's maken integraal deel uit van de beschrijving.

Bovendien voegt het verhaal van kabouter Piggelmee een extra laag van charme toe aan dit stukje historie. Piggelmee, bekend uit een kinderboekenserie van Van Nelle, woont in een oude Keulse pot en beleeft avonturen die draaien rond de liefde voor koffie. Een unieke toevoeging aan dit blik met een rijke geschiedenis.

Van Nelle, oorspronkelijk begonnen in 1782 als een winkel in koffie, thee, en tabak, groeide uit tot een gerespecteerde Rotterdamse fabrikant. De familie Van der Leeuw bouwde het bedrijf uit, legde wereldwijde handelscontacten en introduceerde opvallende reclamefiguren zoals Piggelmee. Ondanks de moeilijke periode rond de Tweede Wereldoorlog, bloeide Van Nelle opnieuw op in de jaren vijftig onder leiding van directeur J.P. Coelingh.

Een tastbaar stukje erfgoed, dit vintage Van Nelle's Koffieblik, is niet alleen een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het merk maar ook een tijdloze belofte van kwaliteit en vakmanschap. Voeg dit unieke stukje geschiedenis toe aan je collectie en laat het de prachtige verhalen van Van Nelle en kabouter Piggelmee tot leven brengen.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage Van Nelle's Koffieblik. Kabouter Piggelmee. Van Nelle Koffie. Kwaliteitsgarantie. Geschiedenis van Van Nelle. Retro koffieblik. Koffie memorabilia. Nostalgisch koffieblik. Van Nelle vakmanschap. Vintage reclamefiguren.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage Van Nelle's Koffieblik uit 1999. Blauw koffieblik met op de voorzijde kabouter Piggelmee die een dame een kop koffie aanbiedt. De inscriptie "Van Nelle's koffie waarborgt kwaliteit" benadrukt de langdurige traditie van vakmanschap.

Onderwerp / Thema
Vintage koffieblik. Kabouter Piggelmee. Van Nelle's Koffie. Nostalgisch design. Koffiegeschiedenis. Retro reclame. Verzamelobject. Koffie memorabilia. Van Nelle vakmanschap. Historisch erfgoed.

Decoratie
Kabouter Piggelmee met dienblad en jongedame

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Donkerblauw - meerkleurig

Uitgever
Van Nelle

Merk
Van Nelle

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1999

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
15,50 cm

Lengte
12,30 cm

Breedte
8,20 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel