Artikel 196 van 676

"Vintage Elegance: Luxe Pickwick Theetrommel uit de Douwe Egberts Erfgoedperiode (1930-1970)"

Artikelnummer: BT-4677-24
€ 7,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Vintage Elegance: Luxe Pickwick Theetrommel uit de Douwe Egberts Erfgoedperiode (1930-1970)"

  • Vervaardiger: Douwe Egberts
  • Vervaardigingsdatum: 1930 / 1970 

Beleef de charmante geschiedenis met dit Luxe Vintage Blikken Theetrommeltje, vervaardigd door Douwe Egberts in de periode tussen 1930 en 1970. Een stijlvol wit blik met een fascinerende weergave van reizigers per postkoets, die het vermaarde Pickwick-thee van Douwe Egberts vertegenwoordigt.

Productbeschrijving:
Dit rechthoekige blikje, met zijn losse oversluitdeksel voorzien van een rolrand, is meesterlijk vervaardigd met een gefelste langsnaad en bodem. De zijde valt elegant over de bodem, terwijl alle zijden en het deksel rijkelijk zijn versierd met veelkleurige tekeningen. Een intrigerende voorstelling van een postkoets en diverse personen sieren de witte achtergrond, met een goudkleurige binnenkant. Het uithangbord op het deksel prijkt met trots de woorden: PICKWICK TEA.

Conditie:
Dit blik verkeert in een uitstekende vintage staat, waarbij sporen van gebruik en leeftijdsgerelateerde slijtage bijdragen aan zijn karakter. De foto's dienen als integraal onderdeel van de beschrijving.

Afmetingen:

  • Hoogte: 5,3 cm
  • Lengte: 18 cm
  • Breedte: 7,5 cm

Beleef de rijke geschiedenis van Douwe Egberts, een Nederlandse onderneming die al sinds 1753 koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. In 1978 werd het bedrijf volledig overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Sara Lee, maar in 2012 herwon het zijn onafhankelijkheid en ging het naar de beurs als D.E. Master Blenders 1753 NV. Het bedrijf kwam in 2013 in handen van een Duitse investeerder na een succesvol bod op alle aandelen.

Pickwick, het geliefde theemerk van Douwe Egberts, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1937. Voor die tijd verkocht het bedrijf al sinds 1753 merkloze thee vanuit een winkel in de Midstraat in Joure. De naam Pickwick werd geïnspireerd door het boek 'The Posthumous Papers of the Pickwick Club' van Charles Dickens, voorgesteld door de vrouw van de toenmalige directeur van Douwe Egberts. Ervaar de tijdloze elegantie en de rijke traditie met dit prachtige theetrommeltje, een waardevolle toevoeging voor liefhebbers van vintage en theeconnaisseurs.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage theetrommel. Pickwick thee blik. Douwe Egberts erfgoed. Retro theeblik. Collectible vintage blik. Douwe Egberts Pickwick. Historisch theeverpakking. Dutch vintage tea tin. Thee liefhebbers cadeau. Antiek theebewaardoos.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Tijdloze charme! Vintage blikken theetrommeltje van Douwe Egberts, een elegant doosje met gedetailleerde tekeningen van reizigers per postkoets voor het geliefde Pickwick Tea-merk. Van Douwe Egberts tussen 1930 en 1970. Een prachtig verzamelobject.

Onderwerp / Thema
Vintage theeverpakking. Historisch theeblik. Douwe Egberts erfgoed. Pickwick Tea. Nostalgisch theedoosje. Retro theeverzameling. 1930-1970 theebewaardoos. Antiek theeaccessoire. Kunstzinnige theeverpakking. Postkoets illustraties.

Decoratie
Koets met paarden en passagiers - uithangbord Pickwick tea

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Créme - Meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts

Vervaardiger
Douwe Egberts

Fabrikant
Douwe Egberts Joure

Merk
Pickwick thee

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1930 - 1970

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
5,30 cm

Lengte
18,00 cm

Breedte
7,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel