VERKOCHT

Artikel 193 van 670

"Groene Vintage Douwe Egberts Theetrommel (1950-1955): Een Pickwick Erfstuk"

Artikelnummer: BT-4674-24

VERKOCHT


"Groene Vintage Douwe Egberts Theetrommel (1950-1955): Een Pickwick Erfstuk"

  • Vervaardiger: Bekkers Dordrecht Holland
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1955

Productbeschrijving:
Beleef de charme van vervlogen tijden met deze groene vintage Douwe Egberts theetrommel, vervaardigd tussen 1950 en 1955. Staande op elegante pootjes, vertelt dit erfstuk een verhaal van smaakvolle geschiedenis. Het delicaat geschulpte blik, verfraaid met roze bloemmotieven en een gouden omrande scène van mensen te paard in een pittoreske stad, straalt tijdloze elegantie uit.

Afmetingen en Conditie:
Met afmetingen van 7,5 cm in hoogte, 16,5 cm in lengte en 11,5 cm in breedte, is dit stuk zorgvuldig bewaard gebleven in zijn vintage staat. De normale sporen van gebruik en leeftijdsgerelateerde slijtage voegen karakter toe aan dit unieke pronkstuk.

Breng een vleugje nostalgie in je interieur of verras een theeliefhebber met dit exclusieve Douwe Egberts erfgoed. Een betoverende mix van geschiedenis en esthetiek, klaar om een nieuw hoofdstuk in jouw verhaal te beginnen.


Douwe Egberts, opgericht in 1753 door Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses, begon als een kruidenierswinkel genaamd "De Witte Os" in Joure. Hier legden ze de basis voor de bekende merken Douwe Egberts en Pickwick, met koffie, thee en tabak als belangrijkste producten.

Pickwick thee, geïntroduceerd in 1937, kreeg zijn naam van de vrouw van de toenmalige directeur, geïnspireerd door de werken van Dickens, met name de 'Pickwick Papers'. De zoektocht naar een Engelse naam weerspiegelde de Engelse associatie met thee op dat moment, compleet met een afbeelding van een Engelse postkoets op de houten kistjes.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage theetrommel. Douwe Egberts erfgoed. Pickwick thee geschiedenis. Groen geschulpt blik. Jaren 50 decoratief item. Antieke theedoos. Hollandse theetrommel. Retro keukenaccessoire. Collector's item. Smaakvolle vintage decoratie. Erfstuk cadeau.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Groene vintage Douwe Egberts theetrommel, jaren 1950-1955. Geschulpt blik op vier pootjes en los oversluitend deksel. Het blik is versierd met bloemmotieven op donkergroene achtergrond. Goud omrande afbeelding van mensen te paard in een stad op deksel.

Onderwerp / Thema
Los oversluitend deksel. Vintage dekselontwerp. Gouden omranding detail. Delicaat dekselmotief. Afbeelding van mensen te paard. Historische stadsscène. Scharnierloos deksel. Opvallende dekselversiering. Jaren 50 dekselstijl. Decoratieve dekselaccenten.

Decoratie
Paard en wagen - dorpsgezicht - bloemen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groen - meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
Bekkers Dordrecht Holland

Fabrikant
Douwe Egberts

Merk
Pickwick Thee

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel - geschulpt - blik staat op pootjes

Tijdperk
1950 - 1955

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
7,50 cm

Lengte
16,50 cm

Breedte
11,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel