VERKOCHT

Artikel 115 van 593

"Schimmelpenninck DUET Vintage Sigarenblik: Stijlvol Erfgoed uit de Jaren 1980-1990"

Artikelnummer: BT-4672-24

VERKOCHT


"Schimmelpenninck DUET Vintage Sigarenblik: Stijlvol Erfgoed uit de Jaren 1980-1990"

  • Vervaardiger: Schimmelpenninck Sigarenfabrieken Wageningen Holland
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1980 - 1990

Productbeschrijving:
Dit vintage sigarenblik van Schimmelpenninck is ontworpen voor 25 DUET sigaren en dateert uit de jaren 1980-1990. Het blik heeft een elegante ovale vorm en is voorzien van een los oversluitdeksel in goud en rood. De crèmewitte achtergrond van het blik is gedecoreerd met een medaillonafbeelding, de productnaam en -informatie, evenals een goudkleurige voorstelling van een huis op een tabaksplantage.

Conditie:
De conditie van dit vintage sigarenblik is over het algemeen goed, met enkele sporen van gebruik en slijtage die passen bij de leeftijd van het item. De bijgevoegde foto's bieden een aanvullende visuele beschrijving.

Afmetingen:

  • Hoogte: 16,5 cm
  • Lengte: 8 cm
  • Breedte: 6 cm

Schimmelpenninck was de grootste sigarenfabriek in Wageningen en bereikte zijn hoogtepunt in 1939, met ongeveer zevenhonderd werknemers die meer dan tweeëndertig miljoen sigaren produceerden. Het bedrijf groeide gestaag en vestigde zich in 1931 in het pand van de voormalige leerlooierij Roes aan de Stationsstraat. De sigarenmakers werden betaald op basis van stukloon, afhankelijk van het aantal sigaren dat ze per dag of week produceerden.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage sigarenblik. Schimmelpenninck. DUET sigaren. Jaren 1980-1990. Tabaksplantage decoratie. Sigarenfabriek Wageningen. Collectible tobacciana. Historisch sigarenblik. Retro tabaksaccessoire. Wageningse sigarengeschiedenis.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage Schimmelpenninck DUET sigarenblik uit de jaren 1980-1990, met een ovale vorm, goud- en roodkleurig oversluitdeksel, en een decoratie van een tabaksplantage. In goede staat en ideaal voor verzamelaars van tabaksaccessoires.

Onderwerp / Thema
Tabaksheritage. Vintage rookwaren. Historisch sigarenblik. Wageningse sigarenindustrie. Nostalgische tabaksdecoratie. Verzamelobject sigarenblik. Tabaksplantage-illustratie. Retro rokersaccessoires. Jaren 1980-1990 vintage. Ovale sigarendoos.

Decoratie
Zie beschrijving

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Crémewit - goud - rood - zwart

Uitgever
Schimmelpenninck

Vervaardiger
Schimmelpenninck Sigarenfabrieken Wageningen Holland

Merk
Schimmelpenninck

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel - ovale vorm

Tijdperk
Jaren 1980 - 1990

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
16,0 cm

Lengte
8,00 cm

Breedte
6,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel