Artikel 11 van 26

Vintage Brabantia peperkoekblik in decor Shadow-bruin - twee tinten bruin

Artikelnummer: BT-4658-24
€ 12,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Brabantia peperkoekblik in decor Shadow-bruin - twee tinten bruin

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1970 - 1980

Productbeschrijving:
Het bekende koekblik van Brabantia voor peperkoek of ontbijtkoek. De decoratie van dit blik bestaat uit twee tinten bruin die in elkaar overvloeien. het dekor is handgespoten en staat bekend onder de naam Shadow-bruin. Verder heeft dit blik een chromen handvat en sluiting. Scharnierend deksel welke opengaat aan de zijkant. Inclusief handig houten plankje om de koek in plakjes te snijden.

Conditie:
Dit handige bruine koekblik van Brabantia verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat:

  • Hoogte: 12 cm.
  • Lengte: 32 cm.
  • Breedte: 10 cm.

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage Brabantia. Retro keukenartikelen. Shadow-bruin decor. Peperkoekblik. Brabantia Home Steel. Keukenaccessoires. Nostalgisch keukendesign. Vintage keukeninrichting. Brabantia geschiedenis.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage Brabantia peperkoekblik ontworpen om peperkoek of ontbijtkoek in op te bergen. Het blik heeft een opvallend decor genaamd "Shadow-bruin", bestaande uit twee tinten bruin die in elkaar overvloeien. Het is vervaardigd door Brabantia Home Steel.

Onderwerp / Thema
Retro keukenartikelen. Nostalgie. Keukenaccessoires. Jaren 1970-1980. Shadow-bruin decor. Brabantia Home Steel. Chroom handvat en sluiting. Keukeninrichting. Brabantia geschiedenis. Gemaakt voor living (designfilosofie van Brabantia).

Decoratie
Shadow-bruin

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - chroom - hout

Bijzonderheden
Klapdeksel aan voorkant

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
12,00 cm

Lengte
32,00 cm

Breedte
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel