Artikel 229 van 646

"Vintage opaline Mokka voorraadpotje, paars met afbeeldingen van paddenstoelen"

Artikelnummer: GW-4602-23
€ 6,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Vintage  opaline Mokka voorraadpotje, paars met afbeeldingen van paddenstoelen"

 • Vervaardiger: Moccona, Douwe Egberts
 • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Spaar ze allemaal!

Productbeschrijving
De charmante wereld van het Opaline voorraadpotje, perfect ontworpen voor het bewaren van heerlijke mokka koffie. Vervaardigd uit prachtig wit gehard melkglas, straalt dit potje een tijdloze elegantie uit. Een waardevolle toevoeging aan elke keuken. Deze potjes waren oorspronkelijk verkrijgbaar met deksels in verschillende kleuren en voorzien van diverse betoverende decoraties, waaronder sterrenbeelden, oldtimers, paddenstoelen, huishoudelijke voorwerpen, zeevissen en nog veel meer.

Het hier aangeboden exemplaar heeft een paarskleurig deksel met dito tekeningen van verschillende soorten paddenstoelen.

Enkele veelvoorkomende en bekende soorten paddenstoelen in Nederland zijn:

 • Vliegenzwam (Amanita muscaria): Bekend om zijn helderrode hoed met witte stippen. Het is een giftige paddenstoel.

 • Gewone Porseleinzwam (Oudemansiella mucida): Deze paddenstoel heeft een opvallend witte steel en hoed. Het wordt vaak aangetroffen op dode takken.

 • Eekhoorntjesbrood (Boletus edulis): Een eetbare paddenstoel met een bruine hoed en een dikke steel. Het is een geliefde paddenstoel onder verzamelaars.

 • Cantharel (Cantharellus cibarius): Herkenbaar aan zijn trechtervormige hoed en lichtgele kleur. Het is ook een eetbare paddenstoel.

 • Inktzwam (Coprinus comatus): Deze paddenstoel heeft een lange, witte steel en een hoed die lijkt op inkt die uitloopt. Het is eetbaar in de vroege stadia.

 • Biefstukzwam (Fistulina hepatica): Genoemd naar de gelijkenis van zijn vlees met biefstuk. Het heeft een roodachtige kleur en wordt vaak gevonden op eikenbomen.

 • Parelstuifzwam (Lycoperdon perlatum): Een kleine, ronde paddenstoel die lijkt op een parel. Als de sporen rijp zijn, barst de hoed open en komt er een poeder vrij.

Conditie
Dit vintage potje verkeert in een mooie gebruikte vintage staat, met normale sporen van geschiedenis en leeftijd. Let op scheurtje in het deksel! De bijgevoegde foto's bieden een gedetailleerd beeld en maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

 • Diameter: 9 cm.
 • Hoogte: 11 cm.

Oorspronkelijk ontworpen voor het bewaren van Moccona mokka oploskoffie, voegen deze potjes niet alleen een vleugje nostalgie toe aan uw keuken, maar brengen ze ook de rijke geschiedenis van Moccona naar voren. Moccona, oorspronkelijk opgericht in Nederland en later overgenomen door de gerenommeerde Douwe Egberts, staat bekend om zijn kwaliteit en vakmanschap in de wereld van oploskoffie.

Laat deze Opaline voorraadpotjes uw dagelijkse koffieroutine verrijken met een vleugje stijl en geschiedenis. Een unieke kans om een stukje van het verleden te omarmen en te genieten van uw favoriete koffie in een tijdloos design.

TAGS
Opaline voorraadpotjes. Mokka koffie. Vintage potjes. Gehard melkglas. Paddenstoelen. Vintage. Moccona oploskoffie. Douwe Egberts. Nederlandse koffieproducent. Koffiemerken.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage opaline potje voor Moccona oploskoffie van Douwe Egberts

Onderwerp / Thema
Opaline - Moccona - mokka - oploskoffie - Douwe Egberts - voorraadpotje

Decoratie
Paddenstoelen

Categorie
Glaswaren

Kleur
Wit - paars

Uitgever
Douwe Egberts Joure

Vervaardiger
Douwe Egberts

Merk
Moccona

Materiaal
Opaline

Bijzonderheden
Gehard opaalglas

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
11,00 cm

Diameter
09,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel