Artikel 3 van 13

"Vintage opaline Mokka voorraadpotje, blauw met afbeeldingen van oldtimers"

Artikelnummer: GW-4604-23
€ 6,95 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Vintage  opaline Mokka voorraadpotje, blauw met afbeeldingen van oldtimers"

  • Vervaardiger: Moccona, Douwe Egberts
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Spaar ze allemaal!

Productbeschrijving
De charmante wereld van het Opaline voorraadpotje, perfect ontworpen voor het bewaren van heerlijke mokka koffie. Vervaardigd uit prachtig wit gehard melkglas, straalt dit potje een tijdloze elegantie uit. Een waardevolle toevoeging aan elke keuken. Deze potjes waren oorspronkelijk verkrijgbaar met deksels in verschillende kleuren en voorzien van diverse betoverende decoraties, waaronder sterrenbeelden, oldtimers, paddenstoelen, huishoudelijke voorwerpen, zeevissen en nog veel meer.

Het hier aangeboden exemplaar heeft een blauw deksel met dito tekeningen van verschillende soorten oldtimers.

Enkele op deze pot voorkomende en bekende oldtimers zijn:

  • Benz Patent-Motorwagen (1886): Ontworpen door Karl Benz, wordt de Benz Patent-Motorwagen vaak beschouwd als 's werelds eerste auto die aangedreven werd door een verbrandingsmotor op benzine. Het had een driewielig ontwerp en een topsnelheid van ongeveer 16 km/u.

  • Ford Quadricycle (1896): Voordat Henry Ford de Model T introduceerde, bouwde hij de Ford Quadricycle in 1896. Het was een eenvoudig voertuig met vier wielen, aangedreven door een benzinemotor.

  • Deze vroege voertuigen vormen het begin van de automobielgeschiedenis en vertegenwoordigen de pioniersfase van de auto-industrie. Ze waren vaak experimenteel van aard en legden de basis voor de latere ontwikkeling van auto's.

  • Panhard & Levassor (1894): De Franse autofabrikant Panhard & Levassor produceerde in 1894 een van de eerste auto's met een verbrandingsmotor voor commerciële verkoop. Het had een voertuigontwerp met een frontmotor en achterwielaandrijving.

  • Duryea Motor Wagon (1893): Charles en Frank Duryea worden vaak gecrediteerd voor het bouwen van de eerste auto in de Verenigde Staten die in serie werd geproduceerd. De Duryea Motor Wagon werd voor het eerst gemaakt in 1893.

  • Renault Voiturette (1899): De Renault Voiturette was een van de eerste auto's die door Louis Renault werd geproduceerd voor commerciële verkoop. Het was een compacte auto met een verbrandingsmotor.

Conditie
Dit vintage potje verkeert in een mooie gebruikte vintage staat, met normale sporen van geschiedenis en leeftijd. Let op scheurtje in het deksel! De bijgevoegde foto's bieden een gedetailleerd beeld en maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Diameter: 9 cm.
  • Hoogte: 11 cm.

Oorspronkelijk ontworpen voor het bewaren van Moccona mokka oploskoffie, voegen deze potjes niet alleen een vleugje nostalgie toe aan uw keuken, maar brengen ze ook de rijke geschiedenis van Moccona naar voren. Moccona, oorspronkelijk opgericht in Nederland en later overgenomen door de gerenommeerde Douwe Egberts, staat bekend om zijn kwaliteit en vakmanschap in de wereld van oploskoffie.

Laat deze Opaline voorraadpotjes uw dagelijkse koffieroutine verrijken met een vleugje stijl en geschiedenis. Een unieke kans om een stukje van het verleden te omarmen en te genieten van uw favoriete koffie in een tijdloos design.

TAGS
Opaline voorraadpotjes. Mokka koffie. Vintage potjes. Gehard melkglas. Olldtimers. Vintage. Moccona oploskoffie. Douwe Egberts. Nederlandse koffieproducent. Koffiemerken.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage opaline potje voor Moccona oploskoffie van Douwe Egberts

Onderwerp / Thema
Opaline - Moccona - mokka - oploskoffie - Douwe Egberts - voorraadpotje

Decoratie
Oldtimers

Categorie
Glaswaren - glaswerk

Kleur
Wit - blauw

Uitgever
Douwe Egberts Joure

Vervaardiger
Douwe Egberts

Merk
Moccona

Materiaal
Opaline glas

Bijzonderheden
Gehard opaalglas

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
11,00 cm

Diameter
9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel