Artikel 299 van 545

📝 BRABANTIA (blog)


Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Brabantia is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. In 1919 nam de grossier in koloniale waren Johannes Marinus van Elderen in Aalst een blikwarenfabriek over en zette deze voort onder de naam Van Elderen & Co., met 15 werknemers. In 1930 werd de naam Van Elderen & Co gewijzigd in: Metaalwarenfabriek Brabantia firma Van Elderen & Co. en vanaf omstreeks 1941 werd vooral de naam Brabantia gebezigd.

Het bedrijf is uitgegroeid tot een bekende fabrikant van huishoudelijke staalproducten. De producten van Brabantia zijn ontworpen om het dagelijks leven makkelijker en mooier te maken, met de focus op duurzaamheid en kwaliteit. Keukentrappen, strijkplanken, voorraadbussen, broodtrommels en dergelijke kwamen sinds 1950 in productie. In 1952 werden de eerste pedaalemmers geproduceerd. 

Eén van de bekendste kenmerken van Brabantia waren de vele verschillende designs waarin hun producten werden uitgebracht. In 1969 werd het iconische Patrice-print geïntroduceerd, ontworpen door Patricia van Uden. Het dessin met bruine en fuchsia bloemen op een oranje achtergrond groeide al snel uit tot een seventies-icoon.

In 1972 werd de eerste droogmolen geproduceerd.

In 1985 werd de Brabantia kurkentrekker Classic geïntroduceerd waarvan er miljoenen werden verkocht. 

Vintage producten van Brabantia zijn zeer gewild bij zowel verzamelaars als liefhebbers en veel van hun oudere producten zijn nog steeds in gebruik, een bewijs van hun duurzaamheid en kwaliteit.

Populaire vintage Brabantia-producten bestaan uit een reeks keukenartikelen zoals, broodtrommels, blikken en keukengerei. Deze items zijn gemaakt van hoogwaardig staal en hebben een reeks innovatieve ontwerpen, zoals de broodtrommel met oprolbare bovenkant, die is ontworpen om brood langer vers te houden.

Ondanks hun leeftijd zijn vintage Brabantia-producten nog steeds zeer functioneel en kunnen ze een vleugje retro charme toevoegen aan elk huis. Ze zijn ook zeer verzamelbaar.

Kortom, vintage Brabantia-producten zijn een bewijs van de toewijding van het merk aan kwaliteit en stijl. Deze items zijn zeer gewild bij verzamelaars en liefhebbers, en niet zonder reden: ze zijn duurzaam, functioneel en stijlvol. Of je nu een vintage liefhebber bent of gewoon op zoek bent naar hoogwaardige huishoudelijke artikelen die de tand des tijds zullen doorstaan, vintage Brabantia producten zijn altijd een goede keuze.

Klik hier voor Brabantiaproducten in onze webshop!

Piet Cox | Decor Patrice
Celebrate 100 Years 100 Stories

 

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel