Artikel 222 van 627

"Nostalgische pracht: Vintage Verkade beschuitbus met gouden craquelé en rozenmotief"

Artikelnummer: BT-4588-24
€ 9,95 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Nostalgische pracht: Vintage Verkade beschuitbus met gouden craquelé en rozenmotief"

  • Vervaardiger: Verkade Fabrieken n.v. Zaandam Holland
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1969

Productbeschrijving
Tijdloze elegantie! Deze crème-gele vintage beschuitbus is een meesterwerk uit de Verkade Fabrieken n.v. uit Zaandam, Holland. Met een vervaardigingsdatum van tussen 1950 en 1969 ademt dit stuk geschiedenis stijl en charme uit.

De ronde blikken beschuitbus is voorzien van een los oversluitdeksel en heeft een prachtig craquelé motief op een crèmekleurige achtergrond. De gouden craquele-lijnen dansen over het oppervlak, vergezeld van een kleurrijke, met de hand geschilderde bloemenrand die zich ook op het deksel bevindt. Het geheel straalt een tijdloze klasse uit, compleet met de kenmerkende tekst "Koninklijke Verkade Fabrieken n.v. Zaandam Holland".

Open het deksel om een gouden verrassing binnenin te onthullen, waardoor dit stuk nog meer schittert.

Conditie
Deze blikken beschuitbus vertoont normale tekenen van een rijk verleden, met sporen van gebruik en leeftijdsgebonden slijtage die bijdragen aan zijn authentieke charme. De conditie is prachtig vastgelegd in de bijgevoegde foto's, die integraal deel uitmaken van de beschrijving.

Afmetingen
Met een hoogte van 21.5 cm en een diameter van 11.1 cm is deze Verkade beschuitbus een subtiele blikvanger voor elke ruimte.

Duik in het erfgoed van Verkade, een pionier die op 2 mei 1886 de Stoombrood- en Beschuitfabriek 'De Ruyter' opende in Zaandam. Wat begon als een bescheiden brood- en beschuitproductie groeide uit tot een groot succes, waarbij Verkade regelmatig nieuwe producten aan zijn assortiment toevoegde.

Deze beschuitbus draagt het erfgoed van Verkade, die in 1950 het prestigieuze predicaat Koninklijk ontving. Voeg dit stuk geschiedenis toe aan uw collectie en omarm de tijdloze elegantie van Verkade.


"Verkade: Een Culinaire Erfenis van Ambacht en Innovatie"

Duik in de rijke geschiedenis van Verkade, waar ambacht en innovatie samenkomen. Op 2 mei 1886 opende Ericus Gerhardus Verkade zijn Stoombrood- en Beschuitfabriek 'De Ruyter' aan de idyllische oevers van de Zaan. Een eenvoudig begin met brood en beschuit legde de basis voor een succesverhaal, waarin regelmatig nieuwe producten aan het assortiment werden toegevoegd.

Geboren in 1835 als zoon van een notaris in Vlaardingen, stuurde het lot Verkade naar een kostschool nadat zijn vader overleed. Terug in zijn geboortestreek, de Zaanstreek, zag Verkade de industriële uitdagingen van zijn tijd. De 19e eeuw bracht veroudering van het industriële apparaat met zich mee, vastgehouden aan windmolens. De Kanalenwet van 1863 bracht verandering, met gekanaliseerd water en een directe spoorverbinding, waardoor Verkade zijn ondernemerschap uit zijn erfenis kon vormgeven.

Ondanks de tegenslag van een brand in 1875, transformeerde Verkade zijn lot en handelde in oliehoudende granen. Als een geboren fabrikant koos hij voor een broodfabriek, ondanks zijn gebrek aan bakkerij-ervaring, om het gemis van grootschalige broodproductie op het platteland te vervullen.

Op 2 mei 1886 begon Verkade zijn bakkerij 'De Ruyter' op een uitgestrekt terrein aan de Zaan. Hier werd niet alleen brood gebakken, maar ook beschuit, efficiënt gebruikmakend van de warmte van de ovens. De naam 'De Ruyter' eerde het verleden, verwijzend naar de eerste molen van Zaandam-west met dezelfde naam.

In 1950 ontving Verkade het prestigieuze predicaat Koninklijk, een erkenning van zijn toewijding aan vakmanschap en kwaliteit. Verken de culinaire erfenis van Verkade, waar smaak en traditie samenkomen in een tijdloos verhaal van Koninklijke allure.

TAGS
Vintage Beschuitbus. Verkade Geschiedenis. De Ruyter Bakkerij. Koninklijke Verkade Fabrieken. Ericus Gerhardus Verkade. Zaanstreek Industriële Geschiedenis. Nederlandse Culinaire Erfenis. Ambachtelijke Broodproductie. Koninklijk Predicaat 1950.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage blikken beschuitbus van Verkade met een rozendecoratie

Onderwerp / Thema
Beschuit - bloemen - Verkade - blikken verpakking

Decoratie
Rozen - bloemen - craquelé

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Créme - rood - geel - groen - blauw

Uitgever
Verkade's fabrieken Zaandam

Vervaardiger
Verkade's fabrieken Zaandam

Merk
Verkade

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1969

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,50 cm

Diameter
11,00 cm

Inhoud
Geschikt voor een hele rol beschuit

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel