VERKOCHT

Artikel 100 van 1128

Authentiek vintage geëmailleerd Zand-Zeep-Soda rekje compleet met bakjes

Artikelnummer: BR-4576-23

VERKOCHT


Authentiek vintage geëmailleerd Zand-Zeep-Soda rekje compleet met bakjes

 • Vervaardiger: Nederlands
 • Vervaardigingsdatum: 1930 - 1950

Productbeschrijving
Neem een duik in het verleden met dit prachtige Zand-Zeep-Soda rekje, met trots vervaardigd in Nederland tussen 1930 en 1950. Deze schitterende vondst voert u direct weer terug in de geschiedenis naar een tijd waarin schoonmaken een ware kunst was.

Zand-Zeep-Soda was een klassieke combinatie van schoonmaakmiddelen die tot ver in de 20e eeuw veelvuldig werd toegepast in huishoudens en ademt tegenwoordig een nostalgische charme uit. Deze reinigingsmiddelen werden vaak bewaard in drie metalen bakjes, vaak geëmailleerd, die keurig in een rekje in de keuken stonden of aan de wand werd opgehangen.

Zeep was een veelzijdig reinigingsmiddel en kwam in de vorm van groene zeep, met een pasteuze consistentie. Voor gebruik moest het eerst worden opgelost in warm water. Bij hardnekkig vuil kwam sodapoeder te hulp om voor te weken. En als zeep en soda niet het gewenste resultaat opleverden, was er altijd nog zand om mee te schuren. Voor optimale resultaten was fijn, scherp zand de beste keuze. Deze traditionele schoonmaakmethode werpt een blik op vervlogen tijden en herinnert aan de eenvoudige, doeltreffende methoden van vroeger in het huishouden.

Dit soort rekjes werden vroeger vaak gebruikt. Met name in de keuken of badkamer. Ze waren vervaardigd van geëmailleerd metaal. Dit betekent dat er een laagje glasachtig materiaal op het metaal werd aangebracht en vervolgens verhit. Hierdoor kreeg het rekje een gladde, glanzende afwerking, zodat het duurzaam en gemakkelijk schoon te maken was.

Tegenwoordig worden geëmailleerde zand-, zeep- en sodarekjes vaak beschouwd als nostalgische en decoratieve items die een vintage uitstraling aan een ruimte kunnen toevoegen. Ze zijn tevens geliefde verzamelobjecten voor enthousiastelingen van antiek en retro design.

Afmetingen en Conditie:

 • Rekje:

  • Hoogte: 16 cm.
  • Lengte: 37 cm.
  • Breedte: 13,5 cm.
    
 • Bakjes:

  • Hoogte: 9,5 cm.
  • Diameter: 11 cm.

Conditie: 
Dit authentieke Zand-Zeep-Soda rekje verkeert in goede vintage staat, waarbij de normale sporen van gebruik en leeftijd bijdragen aan zijn karakter. Gedetailleerde foto's zijn bijgevoegd om je een volledig beeld te geven van dit prachtige stukje geschiedenis.

Met deze set voegt u niet alleen een functioneel stuk toe aan het huishouden, maar heeft u ook een opvallend decoratief item. Wees snel, want deze kans om een tastbaar stuk geschiedenis te bezitten wilt u niet missen!

TAGS
#Vintage #Geëmailleerd #ZandZeepSoda #Nederlands #1930s #1950s #Schoonmaak #Nostalgie #KeukenDecor #BadkamerDecor #Antiek #RetroDesign #Verzamelobject #Geschiedenis #DecoratiefItem #VintageInterieur #GeëmailleerdMetaal #Rekje #Bakjes #VintageStaat

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Zand-zeep-soda rekje in resedagroen

Onderwerp / Thema
Arbeid - schoonmaken - keuken - huishouden - zeep

Decoratie
In resedagroen met witte blokletters

Categorie
Brocante - vintage

Kleur
Reseda groen - wit

Vervaardiger
Nederlands

Merk
Nederlands

Materiaal
Metaal - emaille

Bijzonderheden
Compleet stel Zand, Zeep, Soda in rekje

Tijdperk
1930 - 1950

Kwaliteit
Goede brocante staat

Hoogte
Zie beschrijving

Lengte
Zie beschrijving

Breedte
Zie beschrijving

Diameter
Zie beschrijving

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel