VERKOCHT

Artikel 110 van 1022

"Vintage sigarenblik gepresenteerd als kunstzinnige schatkist van Elisabeth Bas"

Artikelnummer: BT-4571-23

VERKOCHT


"Vintage sigarenblik gepresenteerd als kunstzinnige schatkist van Elisabeth Bas"

  • Vervaardiger: Elisabeth Bas
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1970

Productbeschrijving
De betoverende charme van het Sigarenblik, gepresenteerd als een schatkist, vormt een meesterwerk van Elisabeth Bas dat de elegantie van lang vervlogen tijden weerspiegelt. Deze langwerpige metalen kist, vervaardigd tussen 1950 en 1970, ademt geschiedenis in elke porie. Het blik is voorzien van een bolvormig overstekend deksel en is gedecoreerd met imitatiemetalen banden en hoekijzers, die een vleugje vintage allure toevoegen. Alle details van dit blik zijn met zorg in reliëf uitgevoerd.

De decoratie van het blik creëert de illusie van een houten oppervlak, compleet met nerf. Het deksel van deze schatkist is verfraaid met een prachtig wapenschild, omgeven door krullende versieringen, bekend als voluten, terwijl tweehoofdige adelaars de korte zijden sieren. Zowel aan de voor- als achterzijde prijkt een vergelijkbaar schild, waardoor dit blik een waar kunstwerk is. De voorkant kan worden afgesloten, waardoor de kostbare inhoud veilig bewaard blijft. Daarnaast rust dit blik op vier halfronde voetjes die in de bodem zijn verwerkt.

Binnenin onthult het deksel een rood etiket met gouden details, waarop kroontjes flankeren en een vrouwenhoofd naast de betoverende woorden 'ELISABETH BAS EXTRA' prijkt. Dit roept de nostalgie op van een tijd waarin dit sigarenmerk bekend stond om zijn unieke sigarenbandjes, nu geliefde verzamelobjecten.

Elisabeth Bas, gevestigd in Boxtel in de jaren 60, liet zich inspireren door een meesterwerk in het Rijksmuseum Amsterdam. Het schilderij, toegeschreven aan Ferdinand Bol, draagt de naam 'Elisabeth Jacobsdr Bas' en blijft een mysterie, net als de identiteit van de vrouw erop. Dit blik, machinaal gestanst en bedrukt, weerspiegelt dit artistieke erfgoed met zijn bruine tint en diverse details.

Conditie en afmetingen
In een charmante vintage staat vertoont dit blik trotse sporen van gebruik en leeftijd, waardoor het een authentiek karakter krijgt. Met afmetingen van 12 cm in breedte, 9 cm in hoogte en 23 cm in lengte is dit stuk een perfecte aanvulling voor liefhebbers van unieke vintage vondsten. Bekijk de foto's, die integraal deel uitmaken van de beschrijving, en laat je betoveren door de tijdloze elegantie van het Sigarenblik als Schatkist van Elisabeth Bas.


"Nostalgische Aroma's: Het Verhaal van Elisabeth Bas Sigaren"

In de bruisende jaren '60 van de vorige eeuw genoot Elisabeth Bas bekendheid als een sigarenmerk dat vooral opviel door zijn charmante sigarenbandjes. Deze kleine kunstwerkjes zijn tot op de dag van vandaag gewilde verzamelobjecten, net als de nostalgische sigarenkistjes, blikken en andere memorabilia die herinneren aan de tijd van deze bijzondere sigaren.

De bakermat van dit rookgenot lag in Boxtel, waar de fabriek gedijde. Tussen 1988 en 2017 sloeg Elisabeth Bas de handen ineen met Arnold André, een gelijkgestemd bedrijf uit het Duitse Bünde, een stad doordrenkt van traditie op het gebied van sigaren. Samen vormden ze een harmonieus partnerschap binnen het Zweedse concern Swedish Match. In 2017 nam Arnold André echter het besluit om solo verder te gaan, zijn eigen weg te bewandelen en weer geheel zelfstandig te opereren.

De naam 'Elisabeth Bas' ontleent zijn charme aan een schilderij dat zijn wortels heeft in het Rijksmuseum Amsterdam. Toegeschreven aan Ferdinand Bol (1616-1680), zou het schilderij mogelijk Elisabeth Bas zelf portretteren, waarmee de sigaren een vleugje kunst en geschiedenis aan hun rookervaring toevoegen.

TAGS
#Vintage Sieraden #Elisabeth Bas #Sigarenblik #Kunstzinnige Decoratie #Antieke Verzamelobjecten #Schatkist Decor #Nostalgische Elegance #Ferdinand Bol Inspiratie #Sigarenmerk Collectibles #Artistiek Erfgoed #Gedecoreerd Blik #Vintage Kunstwerk

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage sigarenblik van Elisabeth Bas in de vorm van houten schatkist

Onderwerp / Thema
SIgaren - blik - Elisabeth Bas - schatkist - productverpakking

Decoratie
Houtstructuur en heraldiek

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin (hout) - goud - groen - zwart - metaal

Uitgever
Elisabeth Bas Sigaren

Merk
Elisabeth Bas Sigaren

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Bollend oversteekdeksel met afsluitmogelijkheid

Tijdperk
1950 - 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
9,00 cm

Lengte
23,00 cm

Breedte
12,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel