Artikel 312 van 670

Vintage Fisher Price Chatter Telefoon - Een charmant stuk speelgoed uit 1961

Artikelnummer: SP-4500-23
€ 11,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Fisher Price Chatter Telefoon - Een charmant stuk speelgoed uit 1961

  • Vervaardiger: Fisher Price
  • Vervaardigingsdatum: 1961

Product beschrijving
Dit nostalgische speelgoed, de Fisher Price Chatter telefoon uit het jaar 1961, is een waardevolle vondst voor elke verzamelaar van vintage items. Met zijn originele vintage staat ademt dit stukje speelgoed geschiedenis en bezit het een unieke charme die door de jaren heen behouden is gebleven.

Natuurlijk vertoont deze Chatter telefoon enkele sporen van gebruik, die op een charmante manier getuigen van zijn speelplezier in het verleden. De leeftijd gerelateerde slijtage voegt karakter toe aan dit klassieke stukje speelgoed en weerspiegelt de vele avonturen die het heeft beleefd.

Conditie
Om een duidelijk beeld te krijgen van zijn staat, maken foto's deel uit van de beschrijving. Zo kun je alle details goed bekijken en het stukje speelgoed met eigen ogen bewonderen.

Afmetingen

  • Hoogte: 9 cm
  • Lengte: 16 cm
  • Breedte: 18 cm

Deze Fisher Price Chatter telefoon staat klaar om een nieuw huis te betoveren en een glimlach op het gezicht van jong en oud te toveren. Of je nu een verzamelaar bent of gewoon op zoek bent naar een stukje speelgoed met een vleugje nostalgie, deze Chatter telefoon heeft alles in huis om een speciale plek te veroveren in je hart en in je collectie.


De Fisher Price Chatter telefoon is een iconisch speelgoed dat al vele decennia populair is bij jonge kinderen. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1961 en is sindsdien een favoriet geworden in veel huishoudens over de hele wereld.

Het speelgoed heeft de vorm van een ouderwetse telefoon met een draaischijf, vergelijkbaar met de telefoons die vroeger werden gebruikt. Het heeft meestal een plastic handvat aan de bovenkant en een touwtje aan de voorkant, zodat kinderen het kunnen voorttrekken terwijl ze ermee spelen.

Het bijzondere aan de Chatter telefoon is het geluidmakende aspect. Wanneer kinderen de draaischijf bewegen, makt de telefoon een ratelend geluid. Dit geluid, in combinatie met de bewegende ogen, gaf het speelgoed een karakteristieke uitstraling en vrolijkheid, wat aantrekkelijk was voor jonge kinderen.

Hoewel de Chatter telefoon oorspronkelijk was ontworpen als een trek- en rolspel voor peuters, heeft het door de jaren heen een nostalgische waarde gekregen en blijft het geliefd bij verzamelaars en ouders die graag speelgoed uit hun eigen jeugd aan hun kinderen willen doorgeven.

Door de jaren heen heeft Fisher Price enkele variaties en updates van de Chatter telefoon uitgebracht, maar het basisontwerp en de essentie van het speelgoed zijn grotendeels hetzelfde gebleven. Het blijft een tijdloos en klassiek speelgoed dat generaties lang plezier heeft gebracht aan jonge kinderen.

In Toy Story 3 komt de Chatter telefoon voor als een van de speelgoedfiguren die in het kinderdagverblijf Sunnyside verblijven. In tegenstelling tot sommige andere speelgoedfiguren in het kinderdagverblijf, is de Chatter telefoon een vriendelijk en behulpzaam personage. Ze is een van de speeltjes die Andy's speelgoed helpen bij hun pogingen om te ontsnappen uit Sunnyside en terug te keren naar Andy voordat hij naar de universiteit vertrekt.

De Chatter telefoon heeft weliswaar een beperkte verschijning in de film, maar ze wordt herinnerd als een van de goede speelgoedfiguren die uiteindelijk bijdragen aan de heldhaftige ontsnapping en de emotionele verhaallijn van Toy Story 3.

Land/Plaats van herkomst
USA - Verenigde Staten van Amerika

Soort object
Chatter - Speelgoedtelefoon - Fisher price

Onderwerp / Thema
Spelen - speelgoed - bellen - geluid - ToyStory 3

Decoratie
Draaischijf - rollende ogen

Categorie
Vintage speelgoed

Kleur
Wit - Oranje - geel - rood - blauw - meerkleurig

Auteur(s)
Herman Fisher, Helen Schelle, Irving Price, Margaret Evans Price

Uitgever
Fisher-price Toys, East Aurora, New York

Vervaardiger
Fisher-Price toys

Merk
Fisher-Price

Materiaal
Plastic - kunststof - papier - touw

Bijzonderheden
Maakt geluid en rolt met ogen wanneer hij wordt voortbewogen

Tijdperk
Jaren 60

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
9,00 cm

Lengte
18,00 cm

Breedte
16.00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel