Artikel 81 van 164

"Vintage Jubileumblik: 75 jaar Van der Meulen Friesche Tafelbeschuit"

Artikelnummer: BT-4483-23
€ 7,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Vintage Jubileumblik: 75 jaar Van der Meulen Friesche Tafelbeschuit"

  • Vervaardiger: wed J. Bekkers & zoon Dordrecht Holland 
  • Vervaardigingsdatum: 1985 

Productbeschrijving
Ontdek de rijke geschiedenis van Van der Meulen Meesterbakkers met dit unieke Vintage Jubileumblik 75 jaar Van der Meulen Friesche Tafelbeschuit 1910-1985! 🎉

Laat je meevoeren naar vroeger tijden met deze fraaie beschuitbus, prachtig versierd met nostalgische beelden van een gezin aan de eettafel en een sfeervolle beschuitbakkerij. Ter gelegenheid van het 75-jarige bestaan van "De enige egte Van der Meulen Friesche Tafelbeschuit", werd deze speciale jubileumuitgave uitgebracht in 1985.

Met de tekst op de beschuitbus wordt de kwaliteit van dit Friesche Tafelbeschuit onderstreept: "Deze egte Friesche Tafelbeschuit is gebakken van de fijnste grondstoffen en munt uit in smaak en kwaliteit. De brosheid van deze beschuit is geroemd in den lande", ondertekend met de handtekening van J. v/d Meulen.

Maar dat is niet alles! Achter dit jubileumblik schuilt een prachtig verhaal van een familiebedrijf dat al sinds 1910 ambachtelijk beschuit bakt. Het begon allemaal met Hessel van der Meulen in Ferwerd, en door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming met een breed assortiment van Beschuit, Roggebrood en Melba Toast. Een echt stukje Nederlandse bakkersgeschiedenis!

Mis deze unieke kans niet om een stukje historie in handen te krijgen en voeg dit Vintage Jubileumblik 75 jaar Van der Meulen Friesche Tafelbeschuit 1910-1985 toe aan je verzameling. Bestel nu en geniet van de smaak van het verleden! 🌟

Conditie
Het blik verkeert in een vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde slijtage, wat het een echt collectors-item maakt.

Afmetingen
De afmetingen van het blik zijn 22,5 cm hoog en 11 cm in diameter.


Geschiedenis van Van der Meulen Meesterbakkers

In het jaar 1910 besloot Hessel van der Meulen om in Ferwerd een kleine ambachtelijke beschuitbakkerij op te richten. Al snel werd de hoge kwaliteit van zijn producten een begrip in het noorden van het land. De vraag naar Van der Meulen Beschuit groeide gestaag, waardoor uitbreiding al snel noodzakelijk werd. Het bedrijf verhuisde naar Hallum, waar een speciaal voor Beschuit ingerichte, ruime bakkerij werd gebouwd met de naam "De Volharding".

In 1930 begon de tweede generatie met het exporteren van beschuit naar Amerika, met als motto: "the more you eat the more you want!"

Daarna nam Hessel van der Meulen junior, de derde generatie, in de jaren zestig het roer over, en dit betekende een nieuwe periode van groei. In de vroege jaren zeventig werd Melba Toast geïntroduceerd en begon het bedrijf serieus te kijken naar exportmogelijkheden naar Engeland.

In 1985 werd het assortiment van Beschuit- en Melba Toast uitgebreid met Roggebrood, als gevolg van de overname van een roggebroodbakkerij in Broeksterwoude. Export werd steeds belangrijker als inkomstenbron.

In het begin van de jaren negentig nam onze huidige algemeen directeur, Johannes van der Meulen, de leiding over. In 1997 werd de beslissing genomen om terug te keren naar de kernactiviteiten: het produceren van Beschuit, Roggebrood en Melba Toast. Hiermee groeide Van der Meulen de Meesterbakkers uit tot een internationale onderneming met ongeveer 120 werknemers.

Vandaag de dag blijft Van der Meulen Meesterbakkers een synoniem voor kwaliteit en ambachtelijk vakmanschap. Met een rijke geschiedenis van meer dan een eeuw, zet het bedrijf zich voortdurend in om hun heerlijke producten naar tevreden klanten over de hele wereld te brengen.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage blikken beschuitbus van Van der Meulen - beschuitblik - bewaarblik

Onderwerp / Thema
Jubileum - 75 jaar - Van der Meulen - beschuit - productverpakking - reclame

Decoratie
Molen - beschuitbakkerij - ontbijttafel

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Paars - goud - meerkleurig

Uitgever
Van der Meulen Meesterbakkers

Vervaardiger
Wed J. Bekkers & zoon Dordrecht Holland

Merk
Van der Meulen

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Jubileum uitgave - los oversluitdeksel

Tijdperk
1985

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
22,50 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel