Artikel 255 van 593

Ontdek de nostalgie van het klassieke gezelschapsspel met Super Pim-Pam-Pet van Jumbo!

Artikelnummer: SP-4447-23
€ 16,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Ontdek de nostalgie van het klassieke gezelschapsspel met Super Pim-Pam-Pet van Jumbo!

  • Uitgever: Jumbo (Hausemann en Hötte)
  • Jaar van uitgifte: 1979

Dit spel, oorspronkelijk uitgebracht in 1979, neemt je mee terug naar de tijd van eenvoudig vermaak en gezelligheid.

Beschrijving
Super Pim-Pam-Pet bestaat uit kaartjes met uitdagende vragen en een draaischijf met bijna alle letters van het alfabet. Het spel wordt gespeeld in teams, waarbij één speler de rol van spelleider op zich neemt. De spelleider schudt de kaartjes en leest vervolgens een vraag voor, terwijl hij aan de draaischijf draait. Het doel is om zo snel mogelijk een antwoord te geven dat begint met de letter die de draaischijf aangeeft.

Wees de snelste en verzamel zoveel mogelijk kaartjes! Het team dat als eerste het juiste antwoord geeft, verdient een kaartje. Maar pas op, bij een fout antwoord gaat het kaartje naar de tegenpartij. Wie weet het meest en heeft aan het einde van het spel de meeste kaartjes verzameld?

Super Pim-Pam-Pet wordt geleverd in een handige doos met spelregels in maar liefst zeven talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Zweeds, Noors en Italiaans.

Breng de hele familie samen en laat de herinneringen herleven met Super Pim-Pam-Pet. Of je nu een spelavond plant of gewoon wat quality time wilt doorbrengen, dit spel zorgt gegarandeerd voor plezier en uitdaging voor spelers van alle leeftijden.

Wacht niet langer en voeg Super Pim-Pam-Pet toe aan je collectie! Bestel nu en beleef urenlang speelplezier met dit tijdloze gezelschapsspel dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Conditie
Het spel is compleet en verkeert in een nette vintage staat, hoewel de doos wel wat gebruikssporen vertoont die passen bij de leeftijd. Zie de foto's voor een volledige beschrijving.

Afmetingen
Met een formaat van 4 cm hoog, 44,5 cm lang en 23,5 cm breed is Super Pim-Pam-Pet compact en gemakkelijk mee te nemen, zodat je overal en altijd kunt genieten van dit klassieke spel.


Pim-pam-pet is een populair Nederlands gezelschapsspel dat zowel door kinderen als volwassenen gespeeld wordt. Het spel werd voor het eerst geïntroduceerd in 1940 en heeft sindsdien een iconische status verworven in Nederland.

Bij Pim-pam-pet draait het allemaal om snel denken en associëren. Het spel wordt gespeeld met een draaischijf met verschillende categorieën, zoals namen, dieren, steden en beroepen. Elke speler heeft een set kaarten met letters, waarop verschillende woorden staan. Wanneer de draaischijf wordt gedraaid, wijst een pijl naar een bepaalde categorie. Vervolgens moeten de spelers zo snel mogelijk een woord bedenken dat past bij de categorie en begint met de letter op de kaart die ze vasthouden.

Het unieke en spannende aspect van Pim-pam-pet is de tijdsdruk. Spelers moeten hun brein laten werken onder druk terwijl ze proberen een geschikt woord te bedenken voordat de tijd om is. Dit zorgt voor hilarische en soms verrassende antwoorden, wat het spel des te leuker maakt.

Pim-pam-pet kan met verschillende spelvariaties worden gespeeld om het uitdagender te maken. Sommige varianten voegen extra regels toe, zoals het moeten bedenken van een woord met meerdere categorieën of het moeten vormen van een zin met het gekozen woord. Hierdoor blijft het spel fris en interessant, zelfs na meerdere speelbeurten.

Dankzij zijn eenvoudige regels en de mogelijkheid om met meerdere spelers te worden gespeeld, is Pim-pam-pet al tientallen jaren een favoriet gezelschapsspel in Nederland. Het spel bevordert niet alleen het denkvermogen en de woordenschat, maar zorgt ook voor plezierige en gezellige momenten met vrienden en familie.

Als je op zoek bent naar een spel dat uitdagend, vermakelijk en educatief is, dan is Pim-pam-pet zeker een goede keuze!

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Familiespel - gezelschapsspel

Onderwerp / Thema
Taalspel - quiz - combinatie

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Meerkleurig

Aantal spelers
Minimum aantal spelers: 2 Maximum aantal spelers: 4

Leeftijd
vanaf 8 jaar

Moeilijkheidsgraad
Normaal

Taal van spelregels
Nederlands - Frans - Duits - Engels - Zweeds - Noors - Italiaans

Speelduur
15 minuten tot 45 minuten

Uitgever
Jumbo (Hausemann en Hötte)

Merk
Jumbo Spellen

Materiaal
Plastic - hout - karton - papier

Bijzonderheden
Grotere en uitgebreide uitvoering van Pim-Pam-Pet

Tijdperk
1979

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,00 cm

Lengte
44,50 cm

Breedte
23,50 cm

Inhoud
Compleet met spelregels!

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel