VERKOCHT

Artikel 257 van 593

Vintage Vierkante Trommel met Drie Piccolo's voor Beschuit van het merk "Stereo" 🍪

Artikelnummer: BT-4438-23
€ 22,50
Het artikel is uitverkocht.

VERKOCHT


Vintage Vierkante Trommel met Drie Piccolo's voor Beschuit van het merk "Stereo" 🍪

  • Vervaardiger: Bekkers Dordrecht
  • Vervaardigingsdatum: 1932 - 1966 

Beschrijving
Ontdek deze bijzondere vondst, de Vintage Vierkante Trommel met Drie Piccolo's voor Beschuit. Dit unieke stuk is vervaardigd door Bekkers Dordrecht en dateert uit de periode 1932-1966, waardoor het een waardevol verzamelobject is. Laat je betoveren door de geschiedenis en charme van dit prachtige item van het merk Stereo.

Prachtig Ontwerp
Deze rechthoekige gele beschuittrommel van Stereo is voorzien van drie piccolo's die stijlvol gekleed zijn in rood en blauw. Met een oogstrelend kleurenschema is de hoge trommel uitgerust met een scharnierend deksel voor gemakkelijke toegang. Het crèmekleurige achtergrond accentueert de trio van piccolo's, elk gekleed in een blauwe broek, een rood jasje en een bijpassende pet. Op de andere twee zijden zie je een patroon van drie ruiten in rood, blauw en zwart, die geleidelijk in grootte afnemen. In de bovenste rode ruit staat trots het woord "beschuit". Het deksel zelf is versierd met een gele ruit met de merknaam Stereo in levendig rood.

Ontdek de geschiedenis van de Stereo Beschuit- en Koekfabriek N.V., opgericht in 1932 als afsplitsing van het familiebedrijf J. Jansse Wz. Brood- en Koekbakkerij. In 1966 werd Stereo overgenomen door de beschuitfabriek Hooimeijer.

Mis deze unieke kans niet om een stukje geschiedenis in handen te krijgen. Voeg deze Vintage Vierkante Trommel met Drie Piccolo's voor Beschuit van het merk "Stereo" toe aan je verzameling of laat het pronken als een nostalgisch decoratief item. Wees snel, want deze tijdloze schat wacht op een nieuwe eigenaar!

Vintage Staat
Deze rechthoekige beschuittrommel verkeert in een vintage staat en vertoont tekenen van gebruik en slijtage door de jaren heen. Een lichte deuk aan de bovenzijde geeft het een authentiek karakter. Foto's maken deel uit van de beschrijving en tonen de conditie van het item.

Afmetingen

  • Hoogte: 20 cm
  • Lengte: 10,4 cm
  • Breedte: 10,4 cm

Stereo Beschuit
In 1936 verscheen het karakter Piccolo als reclamefiguurtje voor de Stereoproducten, die voortaan Piccolo-koek en -beschuit genoemd werden. Piccolo speelde de hoofdrol in drie series van 40 gegomde plaatjes met rijmpjes op de achterkant. Deze plaatjes werden ook bij ontbijtkoek geleverd en dragen vaak nog de sporen van dat smakelijke avontuur.

De eerste twee series, genaamd "Piccolo's reis naar de maan" en "Piccolo's reis naar Atlantis", werden vergezeld door een eenvoudig plakboekje in de vorm van een tekststrip met rijmpjes onder de plaatjes.

De derde serie, waarin Piccolo met zijn straalvliegtuigje in de prehistorie belandt, heeft geen titel. Op de plaatjes staat vermeld: "opgeplakt in een schrift kun je van deze avonturen nog veel plezier beleven". Na de Piccolo-series volgden er nog twee series van 40 plaatjes zonder rand, genaamd "Sport in Beeld I" en "Sport in Beeld II", die sterk lijken op de sportplaatjes van Blue Band uit 1955. Daarnaast was er nog een serie van ongenummerde topografische fotoplaatjes.

In 1960 gaf Stereo ook plaatjes uit voor een dun album van Ouwehands Dierenpark, opnieuw zonder rand. Dit was de laatste uitgave van de Stereo bakkerij.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Stereo blikken beschuitbus

Onderwerp / Thema
Stereo - beschuit - productverpakking

Decoratie
Drie Piccolo's

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Rood - blauw - geel - groen - zwart

Uitgever
De Stereo Beschuit- en Koekfabriek N.V.

Vervaardiger
Bekkers Dordrecht

Merk
Stereo Beschuit

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Vierkante beschuitbus - scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1932 - 1966

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
20,00 cm

Lengte
10,40 cm

Breedte
10,40 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel