Artikel 259 van 593

"Vermeer's Meesterwerken in Vintage Stijl: Ontdek dit Prachtige blik van HUS!"

Artikelnummer: BT-4434-23
€ 9,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Vermeer's Meesterwerken in Vintage Stijl: Ontdek dit Prachtige blik van HUS!"

  • Vervaardiger: Bakkerij B. Hus
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 60

Beschrijving
Ontdek dit prachtige vintage blik met afbeeldingen van enkele schilderijen van de beroemde Nederlandse meester Johannes Vermeer. Dit rechthoekige blik is een uniek verzamelobject dat een vleugje kunst en geschiedenis toevoegt aan elke ruimte.

Het blik, uitgegeven door de bekende firma Hus, dat bekend stond om zijn brood en beschuit, is een ware blikvanger. Met zijn scharnierende oversluitdeksel en reliëfmerk aan de onderkant draagt het blik de authenticiteit van het merk Hus, een Nederlandse bakkerij die van 1915 tot 1987 Den Haag en een groot deel van Nederland van bakkerijproducten voorzag.

Wat dit blik echt bijzonder maakt, zijn de prachtige reproducties van Vermeer's meesterwerken. Op de lange zijkanten pronkt het beroemde "Gezicht op Delft", een van Vermeer's meest bekende schilderijen. Dit iconische kunstwerk, geschilderd tussen 1660 en 1661, hangt nu in het Mauritshuis in Den Haag. Het toont een pittoresk uitzicht op de stad Delft en laat Vermeer's meesterschap zien in het vastleggen van licht en atmosfeer.

Op de korte zijkanten van het blik wordt de romantiek van Vermeer's werk tentoongesteld met een reproductie van "De liefdesbrief". Dit intieme tafereel, geschilderd rond 1669-1670, toont een elegante vrouw die een liefdesbrief ontvangt. Het schilderij maakt deel uit van de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam en is een prachtig voorbeeld van Vermeer's verfijnde penseelstreken en zijn vermogen om emotie vast te leggen.

Het deksel van het blik onthult het schilderij "Huiselijk tafereel met man en vrouw", waardoor een warme en gezellige sfeer wordt gecreëerd.

Of u nu een kunstliefhebber bent, een verzamelaar van vintage items of op zoek bent naar een uniek cadeau, dit rechthoekige blik met de prachtige Vermeer-reproducties zal zeker de aandacht trekken en een gespreksonderwerp zijn. Voeg een vleugje kunstgeschiedenis toe aan uw interieur met dit bijzondere stuk.

Conditie
Hoewel dit blik zijn vintage staat toont met enige sporen van gebruik en slijtage, draagt het juist bij aan de charme en authenticiteit ervan.

Afmetingen
De afmetingen van het blik zijn 15,9 cm in lengte, 10,7 cm in breedte en 6,3 cm in hoogte.


Bakkerij B. Hus: Een Iconische Nederlandse Bakkerij

Bakkerij B. Hus, opgericht in 1915 en actief tot 1987, was een bekende Nederlandse brood- en banketbakkerij die Den Haag en een groot deel van Nederland voorzag van heerlijke bakkerijproducten. In de volksmond werd de bakkerij vaak simpelweg "Hus" genoemd. Van 1971 tot 1987 stond de grootste bakkerij van Nederland in Rijswijk, bekend als de bakkerij van Hus.

In 1970 telde het bedrijf maar liefst 165 filialen en had het 1350 werknemers. In 1971 opende Meneba, een voedingsmiddelenbedrijf, de grootste fabriek van brood, koek, gebak en beschuit van Nederland in de Plaspoelpolder in Rijswijk. Deze fabriek droeg de naam Hus-Lensvelt Bakkerijen B.V. en besloeg een oppervlakte van 23.000 vierkante meter. Na de opening werden de fabrieken aan de Jacob Catsstraat en de Ootmarsumstraat gesloten. Naast klanten uit de wijde omgeving was het Amerikaanse leger, dat tot 1985 gestationeerd was in de Bondsrepubliek Duitsland, de grootste klant van de bakkerij.

Als gevolg van verliesgevende export naar Duitsland moest het personeelsbestand van de fabriek met 150 man worden ingekrompen. Meneba nam de beslissing om de Hus-Lensvelt fabriek in 1987 te sluiten en te verplaatsen naar een andere noodlijdende Meneba-fabriek in Rotterdam, voorheen bekend als Van der Meer & Schoep. Deze samenvoeging stelde hen in staat om beter te kunnen concurreren. Tegenwoordig staat dit verlaten fabriekscomplex bekend als De Broodfabriek Expo & Event Center.

De bakkerij bezorgde brood en andere bakkerijproducten aan huis. Eerst gebeurde dit per fiets met een rieten mand voorop, later met de bakfiets en houten broodkar, en nog later met elektrische bezorgwagens van Spijkstaal.

Enkele van de bekendste broodproducten van Hus waren:

  1. Zeeuwse tarwebrood, ook wel bekend als 'Allinsonbrood'.
  2. King Corn-brood, dat populair werd door STER-reclames.
  3. Tarvo moutbrood.
  4. Tip-Top witbrood.

Een interessant feitje is dat in 1964 aan het licht kwam dat de beschuitrollen van Hus en Lensvelt-Nicola slechts 12 beschuiten bevatten in plaats van de gebruikelijke 13. Volgens de directie was er geen opzet in het spel en zou dit te wijten zijn geweest aan het feit dat de beschuiten dikker waren dan normaal.

Bakkerij B. Hus heeft gedurende haar bestaan een prominente rol gespeeld in de Nederlandse bakkerijsector, en haar heerlijke producten hebben vele mensen jarenlang van smakelijke traktaties voorzien. Helaas is Bakkerij B. Hus niet meer actief in de huidige tijd. Het blijft echter een iconisch onderdeel van de Nederlandse bakkerijgeschiedenis, met zijn grote fabriek en uitgebreide assortiment aan brood- en banketproducten. Hoewel de fabriek uiteindelijk is gesloten, blijven de herinneringen aan de heerlijke producten van Hus voortleven in de hoofden en harten van degenen die ze hebben geproefd.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage blikken tromel met schilderijen van Vermeer

Onderwerp / Thema
Blik - schilderijen - Vermeer - Hus bakkerijen

Decoratie
Schilderijen van Johannes Vermeer

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Meerkleurig

Uitgever
Bakkerij B. Hus

Merk
Hus

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 60

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
6,30 cm

Lengte
15,90 cm

Breedte
10,70 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel