Artikel 357 van 677

"Ontdek de tijdloze smaak van Hooimeijer: Puurt wat duurt, vereeuwigd in een vintage beschuitbus!"

Artikelnummer: BT-4401-23
€ 7,50
💥 De voorraad betreft 5 stuks

"Ontdek de tijdloze smaak van Hooimeijer: Puurt wat duurt, vereeuwigd in een vintage beschuitbus!"

  • Vervaardiger: Hooimeijer beschuit
  • Vevraardigingsdatum: 1950 - 1959

Beschrijving
Ontdek de charme van vervlogen tijden met deze vintage blikken beschuitbus met korenaren van Hooimeijer. Het ademt nostalgie en brengt een vleugje geschiedenis in jouw interieur.

Deze prachtige ronde cilindrische bus, vervaardigd door Hooimeijer beschuit tussen 1950 en 1959, is voorzien van een los oversluitdeksel en een gefelste langsnaad aan de achterzijde. De decoratie op het blik bestaat uit een lichtgele ondergrond met levendige details in oranje, rood en blauw. Het is rijkelijk versierd met vlinders, korenbloemen en korenaren, waardoor het een uniek en opvallend stuk is. Bovendien is het blik voorzien van de tekst "puurt wat duurt", wat de ambachtelijke kwaliteit en duurzaamheid van Hooimeijer beschuit benadrukt.

Achter dit bijzondere stuk schuilt een boeiend verhaal. Arie Hooimeijer, ooit een eenvoudige bakker in Rotterdam-Zuid, had een ondernemersgeest die zijn weg vond naar succes. Zijn eerste uitdaging kwam toen hij werd gevraagd om 10.000 beschuiten te bakken voor een lokale kruidenier. Deze bescheiden start zette hem aan het denken en al snel realiseerde hij zich dat hij zijn verpakte beschuiten aan meerdere kruideniers kon leveren. Zo groeide hij uit van een simpele bakker tot een ware fabrieksbakker. Van een bescheiden fabriek in Rotterdam-Zuid naar een indrukwekkende machinale beschuitfabriek in Barendrecht in 1934.

Conditie
Deze blikken beschuitbus verkeert in een goede vintage staat, met normale sporen van gebruik en slijtage die bij de leeftijd horen. Hoewel de bijgevoegde foto's een gedetailleerd beeld geven van de conditie kunnen er lichte verschillen zijn in verband met onze wisselende voorraad

Afmetingen
Met een hoogte van 21,0 cm en een diameter van 10,5 cm is deze beschuitbus perfect voor verzamelaars, liefhebbers van vintage items en diegenen die een vleugje nostalgie willen toevoegen aan hun interieur.


"Van Eenvoudige Bakker tot Beschuitpionier: Het Erfgoed van Hooimeijer Beschuit"

In het begin van de 20e eeuw bouwde Arie Hooimeijer zijn eerste fabriek in Rotterdam-Zuid. Maar het was pas in 1934, toen hij zijn bedrijf verhuisde naar Barendrecht, dat zijn ware succesverhaal begon. De beschuitfabriek groeide uit tot een echt familiebedrijf, waarbij Arie zich toelegde op de productie en zijn zoon Joost zich ontpopte als een briljante marketingstrateeg. Onder zijn leiding bedacht Hooimeijer al in de jaren 40 spaaracties met albums, waarvan vooral het album met spaarplaatjes van oceaanreuzen een grote hit was. Het resultaat? Een ongekende populariteit en een flinke toename in de consumptie van Hooimeijer beschuit. 

Vanaf zijn eerste uitdaging, toen hij gevraagd werd om 10.000 beschuiten te bakken voor een lokale kruidenier, tot de transformatie van een eenvoudige bakker tot een fabrieksbakker. Eerst met een bescheiden fabriek in Rotterdam-Zuid en later, in 1934, met de oprichting van een geavanceerde machinale beschuitfabriek in Barendrecht groeide Hooimeijer vorige eeuw uit tot een breed begrip.

In de hoogtijdagen werden er maar liefst 65.000 beschuiten per uur gebakken in de Hooimeijer beschuitfabriek te Barendrecht.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken bus voor beschuit

Onderwerp / Thema
Beschuit - productverpakking - houder - reclame

Decoratie
Vlinders - korenbloemen - korenaren

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Oranje - rood - blauw

Uitgever
Hooimeijer beschuit

Merk
Hooimeijer

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1959

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,00 cm

Diameter
10,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel