Artikel 15 van 22

Brabantia's schotelwarmer met Batique decor: Houd je gerechten warm met stijl

Artikelnummer: RV-4393-23
€ 9,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Brabantia's schotelwarmer met Batique decor: Houd je gerechten warm met stijl

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Beschrijving
Een schotelwarmer, ook wel rechaud genoemd is een onmisbaar voorwerp als het gaat om het warm houden van schotels met heerlijke spijzen. Brabantia, een bekend merk op het gebied van huishoudelijke producten, heeft deze rechaud geïntroduceerd in de jaren 70 en hij  is voorzien van het prachtige Batique decor. Het Batique decor bestaat uit een motief van rozen in verschillende bruintinten.

Het concept van een rechaud is eenvoudig maar effectief: het biedt de mogelijkheid om een pan, bord of schaal boven een warmtebron te plaatsen, zodat de gerechten warm blijven. Het kenmerkende aspect van een rechaud is dat de warmtebron vaak voldoende is om gerechten warm te houden, maar niet geschikt is om koude gerechten weer op te warmen. Het gebruik van rechauds is vooral populair in huishoudelijke settings, waar deze rechauds met waxinelichtjes het meest worden gebruikt.

Conditie
Deze Brabantia rechaud, voorzien van het prachtige Batique decor, is een vintage exemplaar dat sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde slijtage draagt. De foto's laten duidelijk de staat van het product zien waarin het zich nu bevindt.

Afmetingen
Met zijn hoogte van 7 cm, lengte van 34 cm en breedte van 15 cm, heeft deze rechaud de perfecte afmetingen om schotels met gerechten warm te houden.


Brabantia: Een Erfgoed van Kwaliteit en Duurzaamheid

Brabantia, opgericht in 1919 in het Nederlandse Aalst, is een gerenommeerd bedrijf dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Wat begon als een bescheiden metaalwarenbedrijf met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co, is uitgegroeid tot een internationaal bekend merk. Hoewel de hoofdzetel zich nu in Valkenswaard, Noord-Brabant bevindt, vindt de productie niet langer plaats in Nederland.

De oorspronkelijke focus van Brabantia lag op het leveren van metaalwaren aan de landbouw- en sigarenindustrie. Ze produceerden onder andere melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes. Het bedrijf groeide gestaag en opende in 1948 een verkooporganisatie in België. In 1957 werd een fabriek in Valkenswaard opgericht, gevolgd door een fabriek in Overpelt in 1963. In datzelfde jaar nam Brabantia ook de Eerste Groninger Apparaten- en Metaalwarenfabriek (EGAM) in Roden over. Verdere uitbreiding volgde met de oprichting van verkooporganisaties in Frankrijk (1966), het Verenigd Koninkrijk (1973) en Zwitserland (1975).

Gedurende zijn lange geschiedenis heeft Brabantia verschillende namen gehad. Bij oprichting in 1919 was het bekend als "Van Elderen & Co". Na verloop van tijd werd de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Rond 1941 werd het eerste deel van de naam weggelaten, waardoor het bedrijf simpelweg "Brabantia" werd. Het woord "Brabantia" is afgeleid van het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia blijft tot op de dag van vandaag een familiebedrijf dat trots is op zijn erfgoed. Met een diepgeworteld geloof in eerlijke producten, vervaardigd door mensen met passie voor kwaliteit, is Brabantia altijd gericht op duurzaamheid en het creëren van producten die ontworpen zijn voor het dagelijks leven.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Rechaud - theelicht - schotelwarmer - warmhoudplaatje

Onderwerp / Thema
Voedsel - warmhouden - eettafel - camping

Decoratie
Batique decor - rozen in bruintinten

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Bruin - beige - chroom

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - chroom - verf

Bijzonderheden
Twee pits - voor 2 kaarsen/waxinelichtjes

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
7,00 cm

Lengte
34,00 cm

Breedte
15,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel