Artikel 366 van 676

Vintage Douwe Egberts Trommels: Een Charmante Toevoeging aan Je Collectie

Artikelnummer: BT-4386-23
€ 19,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Douwe Egberts Trommels: Een Charmante Toevoeging aan Je Collectie

  • Vervaardiger: Bekkers Dordrecht Holland
  • Vervaardigingsdatum: 1948 - 1950/1955

Beschrijving
Ontdek de charme van deze set vintage Douwe Egberts trommels voor D.E. koffie en Pickwick thee. Vervaardigd door Bekkers Dordrecht Holland tussen 1948 en 1955, zijn deze blikken trommels ware juweeltjes. 

Twee prachtig ontwerpen: De eerste trommel, met zijn donkergroene geschulpte rand en gedetailleerde bloemmotieven in roze, ademt een tijdloze schoonheid. Het gecurvde deksel met een afbeelding van mensen te paard in een stad voegt een vleugje romantiek toe. De tweede trommel, in een buikmodel met een scharnierend deksel, straalt warmte uit met zijn donkerrode achtergrond en gedetailleerd koetsdecor. Beide trommels zijn voorzien van een gouden omranding die het geheel een vleugje luxe geeft.

Perfect voor Verzamelaars. Ze zijn vrij zeldzaam, waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op elke collectie. De vintage staat van de trommels, met sporen van gebruik en slijtage, draagt bij aan hun authentieke uitstraling.

Deze Douwe Egberts trommels zijn ook het perfecte cadeau voor liefhebbers van vintage en retro items. Met deze trommels geef je niet alleen een cadeau, maar ook een stukje geschiedenis.

Conditie
Hoewel deze trommels sporen van gebruik en leeftijdgerelateerde slijtage vertonen, verkeren ze nog steeds in een goede vintage staat en behouden ze hun unieke charme. De foto's maken deel uit van de beschrijving, zodat je een duidelijk beeld hebt van hun huidige conditie. 

​Afmetingen

  • Hoogte: ± 7,5 cm. 
  • Lengte: ± 16,5 cm. 
  • Breedte: ± 11,5 cm. 

De Erfenis van Douwe Egberts: Van De Witte Os naar Pickwick Thee

In 1753 openden Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses een kruidenierswinkel genaamd "De Witte Os" in Joure. Hier begon de reis die zou leiden tot de geboorte van de iconische merken Douwe Egberts en Pickwick. 

Egbert Douwes en Akke Thijsses openden "De Witte Os" in 1753 en verkochten koffie, thee en tabak. Hun hoogwaardige producten en uitstekende service hielpen hen een goede reputatie op te bouwen.

In 1937 introduceerde Douwe Egberts Pickwick thee. De naam "Pickwick" kwam van de vrouw van de directeur, geïnspireerd door de "Pickwick Papers" van Charles Dickens.

Douwe Egberts en Pickwick bleven groeien en innoveren. Douwe Egberts breidde zijn assortiment uit en introduceerde vernieuwende verpakkingsmethoden. Pickwick bood een breed scala aan theesmaken, van traditioneel tot exotisch.

Vandaag de dag blijven Douwe Egberts en Pickwick bekende namen, gewaardeerd om hun kwaliteit en smaak.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken trommels voor koffie en thee

Onderwerp / Thema
Thee - Pickwick - Douwe Egberts

Decoratie
Postkoets

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groen - bruin-rood - meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
Bekkers Dordrecht Holland

Merk
Douwe Egberts - Pickwick

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel - scharnierend deksel

Tijdperk
1948 - 1955

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
7,50 cm - 7,50 cm

Lengte
16,50 cm - 15,30 cm

Breedte
11,50 cm - 12,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel