VERKOCHT

Artikel 443 van 1128

"Breng een vleugje nostalgie in uw keuken met de Friesche Koffiebus van Douwe Egberts!"

Artikelnummer: BT-4385-23

VERKOCHT


"Breng een vleugje nostalgie in uw keuken met de Friesche Koffiebus van Douwe Egberts!"

  • Vervaardiger: Douwe Egberts - D.E.
  • Vervaardigingsdatum: na 2000

Beschrijving
Nostalgische Friesche Koffiebus van Douwe Egberts! Deze prachtige blikken koffiebus brengt een vleugje ouderwetse charme en gezelligheid in uw keuken. 

Deze koffiebus is afkomstig van Douwe Egberts, een gerenommeerde koffieproducent met een rijke geschiedenis in het maken van hoogwaardige koffieproducten. 

De rechthoekige vorm van de bus biedt niet alleen een praktische oplossing voor het bewaren van uw favoriete koffie, maar het zorgt er ook voor dat de bus gemakkelijk op te bergen is in uw keukenkastje. Met een hoogte van 17.5 cm, lengte van 11.5 cm en breedte van 9.0 cm, past deze bus perfect in elke keuken.

Wat deze blikken koffiebus echt speciaal maakt, is de prachtige decoratie. Op de buitenkant van het blik vindt u nostalgische afbeeldingen van ouderwetse Hollandse taferelen, van het zetten van koffie tot het serveren, inschenken en opdrinken ervan. 

Daarnaast is de bus voorzien van een dubbelwandig inzetdeksel om uw koffie optimaal te bewaren. Dankzij dit deksel blijft uw heerlijke koffie langer vers en aromatisch, zodat u keer op keer kunt genieten van de perfecte kop koffie.

Conditie
Belangrijk om te vermelden is dat deze blikken koffiebus in goede vintage staat verkeert, met normale sporen van gebruik en leeftijd-gerelateerde slijtage. Wees gerust, de foto's maken deel uit van de beschrijving, dus u krijgt precies wat u ziet.

Formaat 

  • Hoogte: 17.5 cm.  
  • Lengte: 11.5 cm. 
  • Breedte: 9.0 cm. 

Douwe Egberts (D.E.)
De rijke geschiedenis van Douwe Egberts begon in 1753, toen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses een "winkel in koloniale waren" openden in Joure, nadat ze waren verhuisd vanuit hun geboortedorp Idskenhuizen. In de winkel verkochten ze verschillende producten die het dagelijkse genot verrijkten, waaronder kruidenierswaren, chocolade en zuidvruchten.

Het bedrijf werd in 1780 overgedragen aan hun zoon, Douwe Egberts, en zijn vrouw Ymke Jacobs Visser, wiens naam het bedrijf tot op de dag van vandaag draagt. Douwe Egberts (DE) specialiseerde zich in het bewerken en mengen van koffie, thee en tabak.

Onder leiding van Douwe Egberts werd het bedrijf buiten Joure uitgebreid, waardoor hij niet alleen de naamgever, maar ook de grondlegger van de bedrijfsexpansie werd. Na het overlijden van Douwe Egberts in 1806 zette zijn tweede vrouw, Lysbeth Mintjes, het bedrijf voort.

In 1919 opende Douwe Egberts een tweede vestiging in Utrecht vanwege de centrale ligging in Nederland. Na tien jaar moest de vestiging worden uitgebreid, wat resulteerde in een verhuizing binnen de stad van de Catharijnekade naar de Merwedekade, waar het bedrijf nog steeds gevestigd is.

Douwe Egberts heeft ook een rol gespeeld in natuurbescherming door verantwoordelijk te zijn voor het aanplanten van de Haulsterbossen. Deze bomen werden in de late jaren 40 geplant en het hout diende als grondstof voor de productie van lucifers.

Na de Tweede Wereldoorlog begon Douwe Egberts aan zijn internationale expansie door vestigingen te openen in Frankrijk, Spanje, Denemarken en vanaf 1948 ook in België. Met hun hoogwaardige producten en voortdurende groei is Douwe Egberts uitgegroeid tot een toonaangevende naam in de koffie-industrie, zowel nationaal als internationaal.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Nostalgische blikken Friesche voorraadbus voor koffie

Onderwerp / Thema
Douwe Egberts koffie - productverpakking

Decoratie
Nostalgische afbeeldingen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Oranje - bruin - meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
Douwe Egberts

Merk
Douwe Egberts

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los dubbelwandig inzetdeksel

Tijdperk
Na 2000

Kwaliteit
Goede staat

Hoogte
17,50 cm

Lengte
11,50 cm

Breedte
9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel