VERKOCHT

Artikel 349 van 1057

De Moulinex slaslinger uit de jaren 70: Een handig keukenhulpmiddel voor het bereiden van salades

Artikelnummer: PD-4373-23

VERKOCHT


De Moulinex slaslinger uit de jaren 70: Een handig keukenhulpmiddel voor het bereiden van salades

  • Vervaardiger: Moulinex, Groupe SEB
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
In de jaren 70 introduceerde Moulinex een revolutionair keukenapparaat dat het bereiden van salades vereenvoudigde - de Moulinex slaslinger. Dit handige hulpmiddel bood een efficiënte manier om sla te wassen, drogen en voor te bereiden, en werd al snel een populaire aanvulling in keukens over de hele wereld.

De Moulinex slaslinger bestond uit een grote plastic kom met een mandvormige zeef erin. Het proces was eenvoudig: de gebruiker plaatste de sla en andere groenten in de zeef, sloot de kom en draaide vervolgens aan de hendel bovenaan het apparaat. Door het draaien van de hendel werd het water uit de groenten geslingerd, terwijl de sla werd gedroogd. Dit proces hielp ook bij het verwijderen van overtollig water, waardoor de sla langer knapperig bleef.

De Moulinex slaslinger werd snel een favoriet onder kookliefhebbers en thuiskoks vanwege het gemak en de tijdbesparing die het bood bij het bereiden van salades. Het apparaat was een symbool van de jaren 70 en werd geassocieerd met de opkomst van huishoudelijke apparaten die het dagelijkse leven vereenvoudigden.

Hoewel de oorspronkelijke Moulinex slaslinger uit de jaren 70 misschien niet langer op grote schaal verkrijgbaar is, heeft het de weg geplaveid voor moderne versies van slacentrifuges die vandaag de dag beschikbaar zijn. Deze hedendaagse varianten behouden hetzelfde basisprincipe van het snel wassen en drogen van sla, maar kunnen verbeterde functies en ontwerpen hebben om aan de behoeften van de moderne keuken te voldoen.

Deze Moulinex slaslinger uit de jaren 70 was een revolutionair keukenapparaat dat het bereiden van salades vereenvoudigde. De Moulinex slaslinger blijft een iconisch symbool van de jaren 70 en een herinnering aan de evolutie van huishoudelijke apparaten die ons dagelijks leven gemakkelijker maken.

Conditie
Deze slaslinger verkeert in een nette vintage staat met minimale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. De foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte 17 / 20 cm.
  • Diameter 25 cm. 

Moulinex: Een Historie van Innovatie in de Keuken

Sinds de oprichting in 1932 heeft Moulinex zich gevestigd als een toonaangevend merk in de wereld van huishoudelijke apparaten, met name op het gebied van keukenaccessoires. Het bedrijf werd opgericht in Frankrijk door Jean Mantelet en begon zijn reis naar succes met de introductie van een revolutionaire huishoudelijke uitvinding: de eerste Franse elektrische koffiemolen.

Gedurende de jaren groeide Moulinex gestaag en breidde het zijn assortiment uit met een breed scala aan keukenapparatuur, waaronder mixers, blenders, broodroosters, koffiezetapparaten en meer. Het bedrijf stond bekend om zijn streven naar innovatie, functionaliteit en gebruiksgemak, wat resulteerde in tal van baanbrekende producten die het dagelijkse leven van mensen over de hele wereld vereenvoudigden.

In de jaren 70 beleefde Moulinex een periode van grote populariteit en groei. Het was in deze tijd dat de iconische Moulinex slaslinger werd geïntroduceerd, een keukenhulpmiddel dat snel een favoriet werd vanwege zijn eenvoudige en efficiënte manier om salades te bereiden. Dit apparaat symboliseerde de opkomst van huishoudelijke apparaten die het leven gemakkelijker maakten en werd een kenmerkend symbool van die tijd.

In de loop der jaren bleef Moulinex nieuwe producten introduceren die inspeelden op de behoeften van consumenten. Het merk bleef zich richten op innovatie en kwaliteit, met een sterke nadruk op het ontwerpen van intuïtieve en functionele keukenapparatuur. Dit stelde Moulinex in staat om een vertrouwde naam te worden in talloze keukens over de hele wereld.

Hoewel het bedrijf in de loop der tijd enkele uitdagingen heeft gekend, heeft Moulinex zijn positie als een gerespecteerde en erkende speler in de huishoudelijke apparatenindustrie weten te behouden. Vandaag de dag blijft Moulinex innovatieve producten leveren die voldoen aan de behoeften van moderne consumenten, en het merk blijft een synoniem voor kwaliteit en betrouwbaarheid in de keuken.

Land van herkomst
Frankrijk

Soort object
Vintage Moulinex Slaslinger of Slacentrifuge

Onderwerp / Thema
Moulinex - groente - keuken - huishoudelijk

Categorie
Plastic Design

Kleur
Oranje - wit - bruin

Uitgever
Moulinex, Groupe SEB

Merk
Moulinex

Materiaal
Plastic - kunststof

Bijzonderheden
Werkt handmatig door middel van centrifugale kracht

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
17,00 / 20,00 cm

Diameter
25,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel