Artikel 17 van 22

Emaille fondue set van Brabantia uit de serie Bayon

Artikelnummer: RV-4367-23
€ 22,50
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Emaille fondue set van Brabantia uit de serie Bayon

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1969 - jaren 70

Beschrijving
Deze Brabantia fondue set uit de serie Bayon is een vintage item dat bestaat uit een emaille fonduepan met houten greep, een ijzeren onderstel en een brander. De set heeft een schitterend retro-ontwerp en is gemaakt van geëmailleerd staal, wat het een duurzaam en klassiek uiterlijk geeft. Het emaille heeft een witte kleur en is gedecoreerd met sierlijke ronde vormen in oranje, rood en bruin.

De fondue set is ontworpen voor het traditionele fonduekoken, waarbij je verschillende soorten voedsel in gesmolten kaas, olie of chocolade dompelt. Het onderstel met brander zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling om de fondue op de juiste temperatuur te houden tijdens het serveren.

Conditie
Deze fondue set van Brabantia verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte set:  21 cm.

Brabantia is een bedrijf in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia".

"Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant. 


Fondue is een gerecht waarbij voedingsmiddelen in kleine stukjes worden ondergedompeld in een warme of hete vloeistof.

Fonduen wordt door veel mensen ervaren als een gezellige manier om de maaltijd te gebruiken. Alle personen zitten om de tafel en dopen hun fonduevork in dezelfde pan. De maaltijd duurt lang en men heeft rustig de tijd om met elkaar te praten, vergelijkbaar met gourmetten. Fonduen wordt daarom ook gezien als een maaltijd die vaak op speciale feestdagen wordt geserveerd, zoals tijdens Kerstmis.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage fondue set van Brabantia, serie Bayon

Onderwerp / Thema
Brabantia - fondue - Bayon - kaas

Decoratie
Bayon patroon

Categorie
Retro-vintage - Brabantia

Kleur
Wit - bruin - oranje - rood

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Metaal - chroom - emaille - hout

Bijzonderheden
Met onderstel en brander

Tijdperk
1969

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel