VERKOCHT

Artikel 92 van 969

Rechthoekige vintage blikken trommel met een winters tafereel voor anijsblokjes van De Ruijter

Artikelnummer: BT-4323-23

VERKOCHT


Rechthoekige vintage blikken trommel met een winters tafereel voor anijsblokjes van De Ruijter

  • Vervaardiger: Koninklijke De Ruijter
  • Vervaardigingsdatum: 

Beschrijving
Rechthoekige blikken trommel met een winters tafereel van kinderen in de sneeuw voor anijsblokjes van De Ruijter. 

Kleurrijk blik in de hoofdtinten blauw, geel en wit. Op de zijkanten van het blik staan diverse nostalgische winterse taferelen. Sleetje rijden, sneeuwballen gooien en leren schaatsen met een stoel. Een mooi blik en in een goede staat. Nog uitstekend te gebruiken voor het opbergen van anijsblokjes... hoewel ze tegenwoordig anijsstaafjes heten... 

Conditie
Dit blik verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Bekijk de foto's goed, deze maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 5 cm. 
  • Lengte: 13 cm. 
  • Breedte: 9 cm.

Door Henk Albert de Klerk - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36708126

Anijsmelk is warme melk die oorspronkelijk met anijszaad werd gekookt. Anijsmelk is een typisch Nederlandse drank (met name in de Noordelijke provincies) die veelal in de winter wordt gedronken.

  • Door het drinken van anijsmelk zou de slaap worden bevorderd.
  • Vroeger verkocht De Ruijter anijsblokjes ter grootte van een suikerklontje, deze zijn vanwege een niet te repareren productiemachine vervangen door zakjes poeder.

Tegenwoordig wordt vaak gebruik gemaakt van kant en klare anijsmelk producten gemaakt van suiker en anijsextracten. Deze worden opgelost in een beker warme melk waarmee anijsmelk ontstaat.


Koninklijke De Ruijter is een producent van typisch Nederlands broodbeleg, zoals hagelslag, vruchtenhagel, muisjes, chocoladevlokken, anijshagel en gestampte muisjes.

De slagzin van De Ruijter is: 'De Ruijter, de broodversierder sinds 1860', het jaar waarin het bedrijf werd opgericht door C.R. (Cees) de Ruijter.

De Ruijter werd in 1860 opgericht door Cornelis Rutgerus de Ruijter. Hij opende een bakkerij in de Brinkstraat op nr. C108 te Baarn van waaruit hij Muisjes verkocht. Het woordmerk "Muisjes" is een geregistreerd merk van Koninklijke De Ruijter B.V.

In 1928 werd de fabriek uitgebreid en gevestigd op de D'Aulnis de Bourouilllaan in Baarn. Ook begon De Ruijter met de productie van anijsblokjes en vruchtenhagel. De Ruijter nam in 1955 chocoladefabriek van Campen uit Alkmaar over en begon toen met de productie van chocoladevlokken. De Ruijter nam in 1957 chocoladefabriek Erven de Jong uit Wormerveer over en startte met de productie van chocoladehagelslag.

In 1883 benoemde koning Willem III De Ruijter tot hofleverancier. In 1985 kreeg de onderneming het predicaat Koninklijk ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan.

Land van herkomst
Nederland

Soort object
Blikken doosjes voor het bewaren van anijsblokjes

Onderwerp / Thema
Anijsblokjes - bewaarblik - productverpakking - reclame - De Ruijter

Decoratie
Meisje met sjaal - Taferelen in de sneeuw

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Geel - blauw - wit

Uitgever
Koninklijke De Ruijter

Vervaardiger
De Ruijter

Merk
De Ruijter

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 60 - 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5,00 cm

Lengte
13,00 cm

Breedte
9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel