VERKOCHT

Artikel 125 van 1020

Vintage kunststof asbak, Roxy Dual

Artikelnummer: PD-4278-23

VERKOCHT


Vintage kunststof asbak, Roxy Dual

  • Vervaardiger: Koninklijke Theodorus Niemeyer BV
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Vierkante kunststof asbak van het merk Roxy Dual. De asbak is op alle vier de zijden bedrukt met merk en logo. In de kleurcombinatie wit, rood, goud. De asbak is uitgevoerd met vier gleuven die in een diagonale lijn zijn geplaatst op de hoeken van de asbak.

Conditie
Dit product verkeert in een nette vintage staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 4 cm.
  • Lengte: 10 cm.
  • Breedte: 10 cm.

Roxy is een Nederlands sigarettenmerk dat werd geproduceerd door de tabaksfabrikant Koninklijke Theodorus Niemeyer BV in Groningen; dit bedrijf maakt inmiddels deel uit van British American Tobacco.

De Roxy werd speciaal ontwikkeld als sigaret met een lager teer- en nicotinegehalte. Hoewel in de reclame voor de sigaret verwijzingen naar de gezondheid werden vermeden, waren wetenschappelijke publicaties over de gevolgen van het roken aanleiding geweest de sigaret te ontwikkelen. De consument wilde veiliger roken. In 1962 deed de Consumentenbond een vergelijkend onderzoek naar het teer- en nicotinegehalte in diverse sigaretten, waarbij Roxy met het laagste gehalte uit de bus kwam. Hierdoor groeide het marktaandeel van Roxy ten opzichte van de andere sigarettenmerken.

Onder meer John Kraaijkamp sr. verleende zijn medewerking aan de Sterreclames voor het product die destijds nog voor tabak waren toegestaan.

Johan Cruijff verleende in 1978 zijn medewerking aan de reclamecampagne "Johan Cruijff: Rook verstandig", waarin hij reclame maakte voor de Roxy Dual-filtersigaret: "Maar ik vind: als je rookt, moet je wel verstandig roken". Deze campagne werd na klachten van onder andere Konsumenten Kontakt prompt verboden door de Reclame Code Commissie.

Het merk verdween in 2005 van de markt, nadat er in 2003 een compleet verbod op sigarettenreclame was gekomen.

TAGS
Vintage - retro - asbak - Roxy Dual - sigaretten - peuken - tafelaccessore - jaren 70 - plastic asbak - kunststof asbak - jaren 70 asbak - vintage asbak - reclame object

Land van herkomst
Nederland

Soort object
Kunststof asbak

Onderwerp / Thema
Asbak - roken - peuken - tafel - Roxy Dual - sigaretten

Decoratie
Naam en logo

Categorie
Plastic Design

Kleur
Wit - rood - goud

Uitgever
Roxy

Vervaardiger
Tabaksfabrikant Koninklijke Theodorus Niemeyer BV

Merk
Roxy Dual

Materiaal
Plastic - kunststof

Bijzonderheden
Vier gleuven voor sigaret

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,00 cm

Lengte
10,00 cm

Breedte
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel