Artikel 19 van 29

Vintage plastic asbak, jaren 60

Artikelnummer: PD-4270-23
€ 7,50
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage plastic HB filter cigarettes, asbak jaren 60

  • Vervaardiger: HB Haus Bergmann
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 60

Beschrijving
Ronde vintage plastic asbak van het merk HB, House of Bergmann uitgevoerd met vier sigarettengleuven. In de kleurcombinatie wit, geel ,rood.

Gemerkt aan de onderkant met: Mebel made in Italy

HB is een Frans sigarettenmerk dat in 1906 werd opgericht en eigendom is van British American Tobacco (BAT). De naam "HB" staat voor "Haus Bergmann", wat "Huis van Bergmann" betekent, naar de oorspronkelijke oprichter van het merk. Het merk is vooral populair in Frankrijk, maar wordt ook in andere Europese landen verkocht.

HB heeft in de loop der jaren verschillende reclamecampagnes gehad en heeft samengewerkt met bekende artiesten zoals Serge Gainsbourg en Brigitte Bardot. Het merk heeft ook sponsoring gedaan in verschillende sportevenementen, waaronder de Formule 1 en de MotoGP.

Conditie
Deze asbak verkeert in een vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 5 cm.
  • Diameter: 13,8 cm.

Een asbak is een gebruiksvoorwerp dat bedoeld is om as en sigarettenpeuken op te vangen en te bewaren. Asbakken zijn er in verschillende vormen, maten, materialen en ontwerpen, en kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis worden gebruikt.

Asbakken kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals keramiek, glas, metaal of kunststof. Sommige asbakken hebben een deksel om de geur van rook te verminderen, terwijl andere asbakken een ingebouwd mechanisme hebben om de sigaret uit te drukken en te doven.

In sommige landen en regio's zijn er regels en wetten die het gebruik van asbakken beperken, met name in openbare gebouwen, restaurants en andere openbare ruimtes. Steeds meer mensen kiezen er ook voor om te stoppen met roken, wat de vraag naar asbakken doet afnemen.

TAGS
Asbak - filter - sigaretten - plastic - kunststof - HB - Haus Bergmann

Land van herkomst
Frankrijk

Soort object
Kunststof asbak van HB

Onderwerp / Thema
Asbak - HB Haus Bergmann - Filter sigaretten

Decoratie
Gele randen - logo

Categorie
Plastic Design

Kleur
Wit - geel - rood

Uitgever
HB Haus Bergmann

Merk
HB Filter Sigarettes

Materiaal
Kunststof - plastic

Bijzonderheden
Rond model met vier gleuven

Tijdperk
Jaren 60

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
5,00 cm

Diameter
13,80 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel