Artikel 11 van 11

Arcopal France ovenschaal of dekschaal, Anemones Ø 17,5 cm

Artikelnummer: AFA-4259-23
€ 7,50
Het artikel is uitverkocht.

Arcopal France ovenschaal of dekschaal, Anemone Ø 17,5 cm

  • Vervaardiger: Arcopal France, Arc International
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Mooie in wit uitgevoerde ovenschaal van Arcopal France met het decor Anemones. Meerdere schalen zijn stapelbaar, wanneer het deksel wordt omgekeerd. Zowel deksel als schaal zijn met decor. 

Conditie
Deze ovenschaal verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Deksel heeft schade aan de onderkant rand. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 8 cm / 9 cm met deksel
  • Lengte: 20 cm.
  • Diameter: 17,5 cm.

Arcopal France is een merk van gehard glas serviesgoed dat in de jaren 1950 werd geïntroduceerd en tot de jaren 1980 populair was. Het serviesgoed is beroemd vanwege zijn lichtheid en duurzaamheid, en het wordt vaak versierd met opvallende, kleurrijke patronen.

'Anemones' is een van de vele decors die beschikbaar zijn in het Arcopal France-assortiment. Dit decor toont een patroon van diverse gekleurde anemonenbloemen. Het patroon is zowel subtiel als elegant, en de kleuren zijn bijzonder geschikt voor lente- en zomerseizoenen.

Het 'Anemones' decor was populair in de jaren 1970 en 1980 en is nog steeds te vinden op de secundaire markt. Het Arcopal France 'Anemones' serviesgoed is vaak te vinden in de vorm van borden, kopjes, schalen, en zelfs complete serviesgoedsets. Veel mensen zijn dol op dit decor vanwege de delicate bloemmotieven en de vintage uitstraling die het aan hun tafelsetting geeft.

Anemonen (Anemone) zijn overblijvende kruiden uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Ze komen voornamelijk voor in noordelijke, gematigde gebieden. Ze hebben gelobde bladeren en grote bloemen met duidelijke bloemdekbladeren. Er worden ongeveer 120 soorten in dit geslacht geplaatst.

Land van herkomst
Frankrijk

Soort object
Ovenschaal - dekschaal van Arcopal France

Onderwerp / Thema
Anemones - servies - keuken - eettafel - oven

Decoratie
Anemoonbloemen

Categorie
Servies - Arcopal France Anemoon

Kleur
Wit - meerkleurig

Uitgever
Arcopal France

Vervaardiger
Arcopal France - Arc International

Merk
Arcopal France Anemones

Materiaal
Opaal borosilicaatglas

Bijzonderheden
Vijf keer sterker dan porselein

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
8,50 cm - 9,00 cm

Lengte
20,50 cm

Breedte
17,50 cm

Diameter
17,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel