Artikel 411 van 677

Arcopal France, 'Anemones' groot serveerbord Ø 29 cm

Artikelnummer: AFA-4255-23
€ 9,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Arcopal France, 'Anemones' groot serveerbord Ø 29 cm

  • Vervaardiger: Arc International
  • Vervaardigingsdatum: 1960 - 1980

Beschrijving
Groot serveerbord van Arcopal uit de serie Anemones, in wit melkglas met afbeelding van anemonenbloemen.

Het merk Arcopal werd geïntroduceerd in 1958. Dit volledig getemperd glaswerk staat bekend om zijn hoge sterkte en duurzaam en, hoewel zeer dun, is Arcopal glas vijf keer sterker dan porselein. 

Arcopal servies was beroemd om zijn doorschijnend opaal borosilicaatglas. Het Arcopal France servies is geschikt voor magnetron en vaatwasser. Arcopal bakvormen zijn geschikt voor oven, magnetron en vaatwasser. 

Conditie
Dit product van Arcopal verkeert in een goede vintage staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Diameter: 29 cm.

'Anemones' is een van de vele decors die beschikbaar zijn in het Arcopal France-assortiment. Dit decor toont een patroon van diverse gekleurde anemonenbloemen. Het patroon is zowel subtiel als elegant, en de kleuren zijn bijzonder geschikt voor lente- en zomerseizoenen.

Het 'Anemones' decor was populair in de jaren 1970 en 1980 en is nog steeds te vinden op de secundaire markt. Het Arcopal France 'Anemones' serviesgoed is vaak te vinden in de vorm van borden, kopjes, schalen, en zelfs complete serviesgoedsets. Veel mensen zijn dol op dit decor vanwege de delicate bloemmotieven en de vintage uitstraling die het aan hun tafelsetting geeft.

Anemonen (Anemone) zijn overblijvende kruiden uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Ze komen voornamelijk voor in noordelijke, gematigde gebieden. Ze hebben gelobde bladeren en grote bloemen met duidelijke bloemdekbladeren. Er worden ongeveer 120 soorten in dit geslacht geplaatst.

Land/Plaats van herkomst
Frankrijk

Soort object
Groot serveerbord van Arcopal met decor Anemones

Onderwerp / Thema
Anemones - servies - keuken - eettafel

Decoratie
Anemoonbloemen

Categorie
Servies - Arcopal France Anemones

Kleur
Wit - rood - geel - groen - blauw

Uitgever
Arcopal France

Vervaardiger
Arcopal France - Arc International

Merk
Arcopal France Anemones

Materiaal
Opaal borosilicaatglas

Bijzonderheden
Vijf keer sterker dan porselein

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Diameter
29,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel