Artikel 4 van 12

Eierdopjes Arcopal, Anemones

Artikelnummer: FDC-4253-23
€ 2,25
💥 De voorraad betreft 4 stuks

Eierdopjes Arcopal, Anemones 

  • Vervaardiger: Arc International
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Deze vintage eierdopjes zijn gemaakt door Arcopal France en zijn uitgevoerd in het decor ‘Anemones’. Het eierdopje is voorzien van een rode anemoonbloem. 'Arcopal' was één van de eerste serie serviezen die werden gemaakt door 'Arc International'. 

'Anemones' is een van de vele decors die beschikbaar zijn in het Arcopal France-assortiment. Veel mensen zijn dol op dit decor vanwege de delicate bloemmotieven en de vintage uitstraling die het aan hun tafelsetting geeft.

Arcopal servies was beroemd om zijn doorschijnend opaal borosilicaatglas. Het Arcopal France servies is geschikt voor magnetron en vaatwasser.

Het merk Arcopal werd geïntroduceerd in 1958. Dit volledig getemperd glaswerk staat bekend om zijn hoge sterkte en duurzaam en, hoewel zeer dun, is Arcopal glas vijf keer sterker dan porselein. 

Conditie
Deze eierdopjes van Arcopal verkeren in een nette vintage staat met minimale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 5,5 cm. 
  • Diameter: 5 cm. 

Let op! Prijs is per stuk.
Meerdere in voorraad, selecteer het gewenste aantal. 


Arcopal France is een merk van gehard glas serviesgoed dat in de jaren 1950 werd geïntroduceerd en tot de jaren 1980 populair was. Het serviesgoed is beroemd vanwege zijn lichtheid en duurzaamheid, en het wordt vaak versierd met opvallende, kleurrijke patronen.

'Anemones' is een van de vele decors die beschikbaar zijn in het Arcopal France-assortiment. Dit decor toont een patroon van diverse gekleurde anemonenbloemen. Het patroon is zowel subtiel als elegant, en de kleuren zijn bijzonder geschikt voor lente- en zomerseizoenen.

Het 'Anemones' decor was populair in de jaren 1970 en 1980 en is nog steeds te vinden op de secundaire markt. Het Arcopal France 'Anemones' serviesgoed is vaak te vinden in de vorm van borden, kopjes, schalen, en zelfs complete serviesgoedsets. Veel mensen zijn dol op dit decor vanwege de delicate bloemmotieven en de vintage uitstraling die het aan hun tafelsetting geeft.

Anemonen (Anemone) zijn overblijvende kruiden uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Ze komen voornamelijk voor in noordelijke, gematigde gebieden. Ze hebben gelobde bladeren en grote bloemen met duidelijke bloemdekbladeren. Er worden ongeveer 120 soorten in dit geslacht geplaatst.

Land van herkomst
Frankrijk

Soort object
Eierdopje met rode anemoonbloem

Onderwerp / Thema
Ontbijt - eettafel - keuken - eieren

Decoratie
Rode anemoonbloem

Categorie
Servies - Arcopal France

Kleur
Wit - rood

Uitgever
Arcopal France

Vervaardiger
Arcopal France - Arc International

Merk
Arcopal France Anemones

Materiaal
Opaal borosilicaatglas

Bijzonderheden
Vijf keer sterker dan porselein

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5,50 cm

Diameter
5,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel