Artikel 3 van 5

Arcopal, sausboot / juskom, 'Fleurs de champêtre'

Artikelnummer: FDC-4249-23
€ 6,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Arcopal, sausboot / juskom, 'Fleurs de champêtre'

  • Vervaardiger: Arc International
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Deze sauskom of sausboot, ook wel juskom of jusboot, is een bootvormige kom waarin saus of jus wordt opgediend. De sauskom is voorzien van een handvat en schenktuit.

De decoratie op zowel de kom als de schotel bestaat uit het decoer 'Fleurs de champêtre' wat zoveel wil zeggen als bloemen van het platteland.

Het merk Arcopal werd geïntroduceerd in 1958. Dit volledig getemperd glaswerk staat bekend om zijn hoge sterkte en duurzaam en, hoewel zeer dun, is Arcopal glas vijf keer sterker dan porselein. 

Arcopal servies was beroemd om zijn doorschijnend opaal borosilicaatglas. Het Arcopal France servies is geschikt voor magnetron en vaatwasser.

Conditie
Dit product van Arcopal verkeert in een nette vintage staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 7 cm. 
  • Lengte: 21 cm. 
  • Breedte: 9 cm. 

Arcopal France Fleurs de Champêtre is een serviescollectie die in de jaren '70 en '80 erg populair was. Het servies is gemaakt van een gehard glas, wat betekent dat het sterk en duurzaam is. De naam "Fleurs de Champêtre" betekent "bloemen van het platteland" en de collectie heeft dan ook een charmant, rustiek uiterlijk met afbeeldingen van wilde bloemen en grassen in verschillende kleuren.

De collectie omvatte diverse items zoals borden, kommen, schalen, kopjes en glazen. Het servies is vaatwasmachinebestendig en kan veilig worden gebruikt in de magnetron en de oven. De Arcopal France Fleurs de Champêtre was populair vanwege de combinatie van elegantie en duurzaamheid, en wordt nog steeds verzameld en gewaardeerd door mensen over de hele wereld.

Land van herkomst
Frankrijk

Soort object
Sauskom of sausboot, ook wel juskom of jusboot

Onderwerp / Thema
Saus - Jus - kom - boot - eettafel - keuken

Decoratie
Bloemen van het platteland

Categorie
Servies - arcopal France

Kleur
Wit - rood - geel - groen - blauw

Uitgever
Arcopal France

Vervaardiger
Arcopal France - Arc International

Merk
Arcopal Fleurs de Champêtre

Materiaal
Opaal borosilicaatglas

Bijzonderheden
Vijf keer sterker dan porselein

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
7,50 cm

Lengte
16,00 cm

Breedte
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel