VERKOCHT

Artikel 190 van 972

Vintage blauw koekblik met meisje. M m m.. van Verkade

Artikelnummer: BT-4217-23

VERKOCHT


Vintage blauw koekblik met meisje. M m m.. van Verkade

  • Vervaardiger: Zaanlandia blik 
  • Vervaardigingsdatum: 1990 / 1990 

Rechthoekige trommel met een koek-etend meisje voor biscuits van Verkade, Zaandam

Beschrijving
Rechtoekige blikken koektrommel uitgevoerd met een los oversluitdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een donkerblauwe ondergrond met op de zijkanten oranje vlakken met daarin de tekst: "Verkade's biscuits, Zaandam - Holland". Op het deksel een afbeelding van een meisje met een rode strik in het haar dat een mariakaakje eet. 

Het blauwe Verkade blik is een klassiek verzamelobject geworden voor veel Verkade-fans en verzamelaars van nostalgische blikken in het algemeen. Het blik werd uitgegeven in 1990 en is sindsdien erg gezocht en gewild. 

Het meisje is een bekend symbool geworden voor Verkade. Veel mensen koesteren dit blik als waardevolle herinnering aan de Nederlandse traditie en cultuur.

Conditie
Dit blik verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Een aantal kleine putjes op het deksel. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 7 cm.
  • Breedte: 13,5 cm.
  • Lengte: 21 cm.

Verkade is opgericht op 2 mei 1886. Toen opende Ericus Gerhardus Verkade zijn Stoom- , Brood en Beschuitfabriek “De Ruyter”. De naam “De Ruyter” was gekozen met een buiging naar het verleden; de eerste meelmolen van West Zaandam droeg die naam. De producten van het eerste uur waren; brood, beschuit, honing ontbijtkoek en Langetjes, later kwamen ook de waxinelichtjes hierbij. “De Ruyter” is nu nog steeds herkenbaar in het logo van het Verkade merk. In de loop der tijd is Verkade overgegaan op het maken van koekjes en chocolade. 

Verkade, een Hollandser merk is er haast niet. 

Land van herkomst
Nederland

Soort object
Biscuitblik - koekjesblik

Onderwerp / Thema
Meisje - biscuit - Verkade - Mmm...

Decoratie
Verkade meisje met mariakaakje in haar hand

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Blauw - wit - oranje - geel - rood

Uitgever
Verkade

Vervaardiger
Zaanlandia blik

Merk
Koninklijke Verkade Fabrieken B.V. Zaandam-Holland

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1990

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
7,00 cm

Lengte
21,00 cm

Breedte
13,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel