VERKOCHT

Artikel 239 van 1095

Tupperware ovale schaal, serveerschaal, serveerwonder, vergiet

Artikelnummer: TW-4214-23

VERKOCHT


Tupperware ovale schaal, serveerschaal, serveerwonder, vergiet

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: 1991

Beschrijving
De ovaalschaal, zoals de officiële naam luidt, heeft dezelfde functie als het bekende serveerwonder van Tupperware. Met dit verschil dat deze versie ook ruimte genoeg biedt voor het stomen van spaghetti. Het is eigenlijk de voorloper van de pastakoker. Driedelig. Bestaande uit schaal, vergiet en deksel. Deze set verkeert in een goede vintage staat. 

Met deze ovaalschaal of Pasta/noedels maker bereid je perfecte spaghetti, noedels of andere soorten pasta in de magnetron in slechts een paar minuten tijd. Er hoeft niet gewacht te worden op het koken van het water en je hebt geen rommel op de kookplaat. 

Conditie
Deze ovaalschaal verkeert in een goede staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat

  • Hoogte: 11 cm. 
  • Lengte: 33 cm. 
  • Breedte: 20 cm. 
     


In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Land van herkomst
België - USA - Officiële Tupperware-fabriek in Europa in Aalst (BE)

Soort object
Serveelschaal - vergiet - pastastomer

Onderwerp / Thema
Stomen - pasta - noedels - spaghetti - macaroni - Keuken - magnetron - opwarmen

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Wit - créme

Auteur(s)
Earl Tupper

Uitgever
Tupperware Brands Corporation

Vervaardiger
Tupperware Plastic Company

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
3-delig - schaal, vergiet, deksel

Tijdperk
1991

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
11,00 cm

Lengte
33,00 cm

Breedte
20,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel