Artikel 33 van 51

Vintage Tupperware raspkom of schaafschaal in de kleur groen met transparant deksel

Artikelnummer: TW-4197-23
€ 14,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Tupperware raspkom of schaafschaal in de kleur groen met transparant deksel

  • Fabrikant: Tupperware Brands Corporation
  • Fabricagedatum: 1972

Beschrijving
Tupperware is een merk dat al sinds het midden van de 20e eeuw bestaat en bekend staat om zijn plastic bewaardozen en andere keukenproducten. Een van hun populaire producten is de Tupperware raspkom of schaafschaal, die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1972.

De Tupperware raspkom is een multifunctioneel keukenhulpmiddel dat kan worden gebruikt voor het raspen, schaven, snijden en bewaren van voedsel. De kom wordt geleverd met een verwijderbaar tweezijdig raspdeksel dat kan worden gebruikt om kaas, groenten en ander voedsel te raspen. Het geraspte eten valt direct in de kom, waardoor het gemakkelijk te mixen en te bewaren is.

De kom is gemaakt van duurzaam plastic en is zo ontworpen dat hij gemakkelijk schoon te maken en op te bergen is. Het deksel van de rasp kan worden verwijderd voor eenvoudige reiniging en hij is vaatwasmachinebestendig. De schaal wordt ook geleverd met een transparante luchtdichte afsluiting, waardoor voedsel gemakkelijk in de koelkast kan worden bewaard.

Al met al is de Tupperware raspkom een handig en praktisch keukenhulpmiddel dat de tand des tijds heeft doorstaan. Hoewel het  niet meer in productie is, kun je het nog steeds regelmatig in onze webshop vinden.

Conditie
Deze Tupperware schaafschaal of rasp kom verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte 7 cm. 
  • Diameter 25 cm.
  • Lengte: 29 cm.
     


In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam namelijk de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Tupperware schaafschaal of raspkom

Onderwerp / Thema
Schaven - raspen - groenten - kaas - bewaren - koelkast

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Groen

Auteur(s)
Earl Tupper

Uitgever
Tupperware Brands Corporation

Vervaardiger
Tupperware Plastic Company

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - Polyethylene

Bijzonderheden
Driedelig - Kom, rasp, deksel

Tijdperk
1972

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
7,00 cm

Lengte
29,00 cm

Breedte
25,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel