VERKOCHT

Artikel 3 van 10

Vintage aardewerk soepkom "Groentesoep" met recept

Artikelnummer: AW-4195-23

VERKOCHT


Vintage aardewerk soepkom "Groentesoep" met recept

  • Vervaardiger: onbekend
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1970 - 1980

Beschrijving
Schitterende en kenmerkende aardewerk soepkom uit de jaren 70. Deze soepkom is grijswit met een bruine bovenrand en is uitgevoerd met één oor. Tekst in geel "Groentesoep". Afbeeldingen van ingrediënten en een recept voor groentesoep aan beide zijden van de kom.

Deze soepkommen zijn weer helemaal hip en super retro. Op de kommen staan recepten en ingrediënten voor soep. 

Conditie
Deze soepkom verkeert in een goede vintage staat met geringe sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van gebruik. Foto's  maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 7,5 cm.
  • Diameter: 11 cm.

Groentesoep is een soep met als belangrijkste ingrediënten verschillende groenten.

Bij zelfgemaakte groentesoep is de basis van de soep vaak een bouillon getrokken uit vlees, maar soms ook uit groenten en kruiden. Daar kunnen dan verschillende groenten aan toegevoegd worden, zoals wortelen, prei, selderij of bloemkool. Dit wordt gedaan op een manier zodat geen enkele groente overheersend is. Als één groente overheerst, of de basis van de soep is, wordt de soep geen groentesoep meer genoemd, maar bijvoorbeeld tomatensoep of erwtensoep. Kant en klare groentesoep wordt, net als de meeste andere soepen, vooral in een blik of in een zak verkocht. Ook bestaat er groentesoep in droge vorm uit een pakje die men zelf met water moet aanlengen.

De standaardbasis van een West-Europese groentesoep bestaat uit ui, prei en selderij. Hieraan worden naar inspiratie andere groenten toegevoegd. De soep wordt meestal gekruid met een bouquet garni. Ook kunnen er gehaktballetjes en vermicelli worden toegevoegd.

Land/Plaats van herkomst
Nederland

Soort object
Soepkom voor groentesoep

Onderwerp / Thema
Soep - kom - kop - keuken - eettafel

Decoratie
Ingrediënten, recept en tekst

Categorie
Aardewerk

Kleur
itgrijs - bruin - geel - oranje

Vervaardiger
Onbekend

Merk
Onbekend

Materiaal
Aardewerk

Bijzonderheden
Soepkom met recept

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
7,50 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel