Artikel 303 van 544

Vintage apothekerspot van bruin glas. Vierkant model met ronde stop

Artikelnummer: GW-4187-23
€ 11,95
💥 De voorraad betreft 2 stuks

Vintage apothekerspot van bruin glas. Vierkant model met ronde stop

  • Vervaardiger: Onbekend
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1960 - 1970

Beschrijving
Deze bruine apothekerspot is van glas. De bruine kleur diende om de inhoud te beschermen tegen licht en lucht. Glazen apothekerspotten werden oorspronkelijk gebruikt om medicijnen in te bewaren. Ze waren verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van het type medicijn dat erin werd bewaard.

Deze potten waren niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. De bruine kleur en het transparante glas gaven ze een klassieke uitstraling die nog steeds populair is bij verzamelaars en liefhebbers.

Tegenwoordig worden deze glazen apothekerspotten nog steeds gebruikt, maar dan voor decoratieve doeleinden. Ze zijn populair in huisdecoratie en worden vaak gebruikt om bloemen, kaarsen of andere fraaie objecten in te zetten of in te bewaren.

Vanwege hun klassieke uitstraling en duurzaamheid zijn apothekerspotten ook een populaire keuze als cadeau. Ze kunnen worden gebruikt als unieke vazen of als decoratieve items op planken of tafels.

Deze glazen apothekerspot is vierkant en heeft een ronde stop met een beschermrand, waardoor hij gemakkelijk te reinigen en te gebruiken is. Bovendien kunnen deze potten in de vaatwasser worden gewassen, hetgeen nog aantrekkelijker maakt als praktische decoratieve items.

Al met al is deze bruine apothekerspot een mooie en praktische aanvulling op elk interieur. Of deze potten nu wordt gebruikt om medicijnen of decoratieve voorwerpen in op te bergen, ze bieden een tijdloze uitstraling die de tand des tijds ruimschoots heeft doorstaan.

Conditie
Deze bruine glazen apothekerspot verkeert in een nette vintage staat zonder zichtbare sporen van gebruik of aan sporen gerelateerd aan leeftijd. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 21 cm
  • Lengte: 9 cm
  • Breedte: 9 cm

Land van herkomst
Nederland of Duitsland

Soort object
Glazen apothekerspot met stop

Onderwerp / Thema
Glas - bruin - pot - sier - interieur

Categorie
Glaswaren

Kleur
Bruin

Vervaardiger
Onbekend

Merk
Onbekend

Materiaal
Bruin glas -kunststof binnenrand aan stop

Bijzonderheden
Vierkant model met ronde stop

Tijdperk
Jaren 1960 - 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,00 cm

Lengte
9,00 cm

Breedte
9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel