Artikel 38 van 51

Vintage Tupperware bewaardoos uit de jaren 1960 / 1970

Artikelnummer: TW-4178-23
€ 12,95
💥 De voorraad betreft 2 stuks

Vintage Tupperware bewaardoos uit de jaren 1960 / 1970

  • Fabrikant: Tupperware Brands Corporation
  • Fabricagedatum: jaren 60 - 70

Beschrijving
Vintage Tupperware opbergdozen zijn onmisbaar in veel huishoudens. Tupperware, een merknaam voor plastic voedselbewaardozen, bestaat al sinds het midden van de 20e eeuw, en vintage Tupperware-bakjes zijn een nostalgische herinnering aan een eenvoudigere tijd waarin families zich rond de keukentafel verzamelden voor huisgemaakte maaltijden.

Een van de meest aansprekende aspecten van vintage Tupperware-containers is hun duurzaamheid. De Tupperware bakjes zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en zijn ontworpen om jaren, zo niet decennia mee te gaan. Veel vintage Tupperware-containers zijn nog steeds in gebruik en sommige verzamelaars zoeken actief naar oudere Tupperware-stukken om aan hun collecties toe te voegen.

Een ander kenmerk van vintage Tupperware-containers is hun luchtdichte afsluiting, waardoor ze een populaire keuze zijn voor het bewaren van restjes, het meenemen van maaltijden voor onderweg of het inpakken van lunches voor school of werk.

Conditie
Deze vintage Tupperware opbergdoos verkeert in goede staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Dimensies

  • Hoogte: 5 cm
  • Lengte: 29 cm
  • Breedte: 18 cm

Tupperware
In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam namelijk de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Plastic Tupperware vintage bewaardoos

Onderwerp / Thema
Bewaren - bakjes - Tupperware - koelkast

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Wit

Auteur(s)
Earl Tupper

Uitgever
Tupperware Brands Corporation

Vervaardiger
Tupperware Plastic Company

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Vintage Tupperware -luchtdichte afsluiting

Tijdperk
Jaren 1960 - 1970

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
5,00 cm

Lengte
29,00 cm

Breedte
18,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel