Artikel 312 van 545

Geschulpt blik met romantisch tafereel, container made in Great Britain

Artikelnummer: BT-4163-23
€ 14,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Geschulpt blik met romantisch tafereel, container made in Great Britain

  • Vervaardiger: 6mb container made in Great Britain
  • Vervaardigingsdatum: jaren 60

Beschrijving
Dit schitterende blik heeft een geschulpte vorm en is uitgerust met een los oversluitdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een donkerrode ondergrond met goudkleurige details. De doos heeft kleine versieringen met bloemmotief. Op het deksel staat een romantische tafereel afgebeeld uit het Victoriaanse tijdperk met een gezelschap van mannen en vrouwen in de buitenlucht.

Mooi te gebruiken als koekblik, voor theezakjes of voor sieraden. De binnenkant van het blik is goudkleurig.

Conditie
Dit geschulpte blik verkeert in een nette vintage staat metnormale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 5 cm
  • Lengte: 21,8 cm
  • Breedte: 21,8 cm

Het Victoriaans tijdperk van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland was het tijdperk van het bewind van koningin Victoria, dat duurde van 1837 tot 1901. De periode wordt gezien als een tijd van voorspoed in Groot-Brittannië. Tijdens deze periode ontstond er in dat land een welopgevoede middenklasse. Dit was te danken aan het profijt van de overzeese gebieden van het Britse Rijk, alsook de industriële ontwikkelingen binnen Groot-Brittannië.

Kleding werd gezien als een uitdrukking van de plaats van de vrouw in de samenleving en werd daarom gedifferentieerd in termen van sociale klasse. Vrouwen uit de hogere klasse, die niet hoefden te werken, droegen vaak een strak geregen korset over een lijfje of chemisette, en combineerden ze met een rok versierd met talloze borduursels en versieringen; over lagen petticoats. Vrouwen uit de middenklasse vertoonden vergelijkbare kledingstijlen; de versieringen waren echter niet zo extravagant. De gelaagdheid van deze kledingstukken maakt ze erg zwaar. Korsetten waren ook stijf en beperkte beweging. Hoewel de kleding niet comfortabel was, werden het soort stoffen en de vele lagen gedragen als een symbool van rijkdom.

Land van herkomst
Made in Great Britain

Soort object
Geschulpt blik met afbeelding uit Victoriaans tijdperk

Onderwerp / Thema
Koekblik - geschulpt blik - Victoriaans

Decoratie
Victoriaans tafereel in de buitenlucht

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Rood - goud - meerkleurig

Uitgever
Container made in Great Britain

Merk
Container made in Great Britain

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 60

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5,00 cm

Lengte
21,80 cm

Breedte
21,80 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel