Vorige Artikel 37 van 115 Volgende

De originele vintage Fisher-Price "Chatter" Speelgoedtelefoon uit 1961

Artikelnummer: SP-4130-22
€ 14,95
Voorraad 1 stuk

De originele vintage Fisher-Price "Chatter" Speelgoedtelefoon uit 1961

  • Vervaardiger: Fisher-Price
  • Vervaardigingsdatum: 1961

Beschrijving
Spreken leer je niet één, twee. drie. Dat vraagt tijd en oefening. Veel oefening. met de vrolijke telefoon op wieltjes van Fisher-Price kunnen peuters naar hartelust hun eerste woordjes en zinnetjes oefenen. En de telefoon speelt ook nog met ze mee. Want asl hij rijdt gaat hij rinkelen en geeft hij een vriendelijke knipoog. Een echt vriendje dus. Bestand tegen de wildste spelletjess, maar zacht genoeg om te knuffelen.

Al het speelgoed van Fisher-Price is speciaal afgestemd op het ontwikkelingstadium van het kind. Omdat we zijn vindingrijkheid willen steunen en zijn fantasie willen prikkelen. Omdat we hem spelenderwijs willen voorbereiden op de wereld van de grote mensen. Op een goede toekomst.

Deze Chatter Telefoon was voor Fisher-Price voor een groot deel van de  jaren 1960 en '70 hun bestverkopende product. Dit exemplaar is afkomstig uit 1961 en uitgevoerd in stevig hardplastic.

Met deze glimlachende telefoon leerden kleuters kennis maken met cijfers en kleurtjes. Leuke oude telefoon van Fisher Price met draaischijf en oogjes die gaan knipperen als je hem vooruit duwt.

De Fisher-Price telefoon heeft een kiesschijf met de cijfers 0 t/m 9, draaiende ogen, lachende mond en een grappige neus.

Sinds hij te zien was in de film “Toy Story 3” is deze speelgoedtelefoon een waar collectors item geworden. 

Niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook een schitterend object ter decoratie van de baby- of kinderkamer.

Conditie
Deze speelgoedtelefoon uit 1961 verkeert in een originele vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 9 cm. 
  • Lengte: 16 cm. 
  • Breedte: 18 cm. 

Fisher-Price werd in 1930 opgericht door Herman Fisher, Helen Schelle, Irving Price en zijn vrouw Margaret Evans Price. De naam kwam tot stand door twee van de drie achternamen van de oprichters met elkaar te combineren. Fisher had eerder ervaring opgedaan in de productie en verkoop van spellen, terwijl Schelle een eigen speelgoedwinkel had gehad. 

Het eerste speelgoed werd gemaakt van stevig metaal en hout van de gele den, wat daardoor bijna niet versplinterde. Vanaf vrijwel het begin liep de verkoop goed. Vanaf het begin van de jaren 50 begon Fisher-Price met de productie van plastic speelgoed. In het decennium daarop werd een nieuwe speelgoedlijn gelanceerd. Met de Play Family, tegenwoordig bekend onder de naam Little People, zou Fisher-Price uitgroeien tot een wereldwijd bekend merk. 

Herman Fisher ging in 1969 op 71-jarige leeftijd als de laatste oprichter met pensioen. Quaker Oats Company kocht het bedrijf in datzelfde jaar. In 1991 ging Fisher-Price naar de beurs, maar kwam in 1993 in handen van Mattel en verdween daarmee ook weer van de beurs. 

Sinds het begin van haar bestaan heeft Fisher-Price ongeveer vijfduizend verschillende soorten speelgoed op de markt gebracht. 

Land van herkomst
USA - Verenigde Staten van Amerika

Soort object
Chatter - Speelgoedtelefoon - Fisher price

Onderwerp / Thema
Spelen - speelgoed - bellen - geluid - ToyStory 3

Decoratie
Draaischijf - rollende ogen

Categorie
Vintage speelgoed

Kleur
Wit - Oranje - geel - rood - blauw - meerkleurig

Auteur(s)
Herman Fisher, Helen Schelle, Irving Price, Margaret Evans Price

Uitgever
Fisher-price Toys, East Aurora, New York

Vervaardiger
Fisher-Price toys

Merk
Fisher-Price

Materiaal
Plastic - kunststof - papier - touw

Bijzonderheden
Maakt geluid en rolt met ogen wanneer hij wordt voortbewogen

Tijdperk
1961

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
9,00 cm

Lengte
18,00 cm

Breedte
16,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel