-20%

Artikel 19 van 47

Vintage Opaline tabakspot voor "Fantastica" N.V. Willem II Sigarenfabrieken Valkenswaard - Holland

Artikelnummer: AW-4126-22
€ 12,50 € 9,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Opaline tabakspot voor "Fantastica" N.V. Willem II Sigarenfabrieken Valkenswaard - Holland

  • Vervaardiger: Willem II Sigarenfabrieken Valkenswaard - Holland
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1960 - 1970

Beschrijving
Vintage opaline tabakspot "Fantastica" door N.V. Willem II Sigarenfabrieken Valkenswaard Holland. Deze grote pot heeft een donkerblauw kunststof oversluitdeksel met logo. De decoratie van deze pot bestaat uit een Delfts Blauw tafereel van een boer en boerin.

Deze prachtige pot is aan de onderzijde gesigneerd met NV Willem II Sigarenfabrieken. De potten werden in de jaren 60 en 70 gemaakt voor het bewaren van sigaren en tabak. Gemaakt van stevig melkglas / opaline. Nog uitstekend geschikt om als voorraadbus te gebruiken in de keuken voor bijvoorbeeld suiker of zout en dergelijke. Of als alternatieve snoeppot.

Conditie
Deze opaline tabakspot verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 15,5 cm
  • Diameter: 12 cm

Willem II is een Nederlands sigarenmerk, tegenwoordig vooral van kleinere sigaren (sigarro's). Ooit was het een grote sigarenfabriek in Valkenswaard.

De Willem II sigarenfabrieken zijn opgericht in 1916 door Harry Kersten. Deze telg uit een geslacht van tabaksverwerkers en -handelaren uit Puiflijk was eerder als volontair werkzaam bij de sigarenfabriek van de Gebr. Van Best te Valkenswaard.

Na 1950 werden er in de regio nog vier vestigingen opgericht. Rond 1970 telde de onderneming circa 2200 medewerkers. Na 1970 nam als gevolg van de krimpende markt en door toenemende mechanisering de werkgelegenheid af. 

Land van herkomst
Made in Belgium

Soort object
Opaline tabakspot

Onderwerp / Thema
Tabak - Willem II - opaline - productverpakking

Decoratie
Boer en boerin in Delfts blauw

Categorie
Aardewerk - opaline

Kleur
Wit - blauw

Uitgever
Willem II

Vervaardiger
N.V. Willem II sigarenfabrieken Valkenswaard - Holland

Merk
Willem II Fantastica

Materiaal
Opaline - kunststof

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 1960 - 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
15,50 cm

Diameter
12,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel