VERKOCHT

Artikel 13 van 1013

Vintage Van Nelle voorraadbus voor thee, tem stainless steel, made in Holland

Artikelnummer: BT-4124-22
€ 9,95
Het artikel is uitverkocht.

Vintage Van Nelle voorraadbus voor thee, tem stainless steel, made in Holland

  • Vervaardiger: Van Nelle - tem stainless steel made in Holland
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1972

Beschrijving
Vintage roestvrijstalen voorraadbus van Van Nelle voor thee. Deze voorraadbus is voorzien van een los oversluitdeksels. De decoratie van deze bus bestaat uit een zwarte sierrand (Griekse meander) aan de onderzijde van het blik. Op de bodem is het blik gemerkt met: tem stainless steel made in Holland.

Conditie
Deze voorraadbus van Van Nelle verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 16 cm.
  • Diameter: 11 cm.

Van Nelle was een Rotterdamse fabrikant van shag, sigaretten, koffie en thee.

In 1782 begonnen Johannes van Nelle en zijn vrouw Hendrica een winkel in koffie, thee en tabak aan de Leuvehaven in Rotterdam. Na het overlijden van Johannes van Nelle in 1811 zette zijn weduwe de winkel voort. In 1813 overleed ook de weduwe. Zoon Johannes van Nelle jr. en zijn zwager Abraham Goedkoop zetten de zaak voort onder de naam De Erven de Wed. J. van Nelle. Na de dood van Johannes van Nelle jr. nam de familie Van der Leeuw in 1837 een aandeel in de firma. Vanaf 1845 was Van Nelle in zijn geheel in handen van de familie Van der Leeuw.

Jacobus Johannes van der Leeuw bouwde het bedrijf tussen 1837 en 1881 uit. Hij legde wereldwijde handelscontacten, stichtte eigen plantages in Nederlands-Indië en bouwde de winkel uit tot een fabriek voor het branden van koffie en het verwerken van tabak en thee. Rond de eeuwwisseling werden koffie en thee steeds belangrijker. Het ging Van Nelle dan ook voor de wind. 

Het bedrijf onderscheidde zich door een geheel eigen aanpak, met aansprekende reclamefiguren als Piggelmee. De periode rond de Tweede Wereldoorlog was moeilijk voor Van Nelle. Maar vanaf de jaren vijftig ging het onder de leiding van directeur J.P. Coelingh weer beter. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken voorraadbus van Van Nelle voor thee

Onderwerp / Thema
Thee - Van Nelle - blik - voorraadbus - roestvrij staal - houder - geschenkartikel - keuken

Decoratie
Griekse meander

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Metaal - chrome - zwart

Uitgever
Van Nelle

Vervaardiger
Tem stainless steel made in Holland

Merk
Van Nelle

Materiaal
Roestvrij staal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1970 - 1972

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
16,00 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel