Artikel 6 van 20

Porseleinen kop en schotel "Queen Anne" - Bone China made in England - bruintinten bloemmotief

Artikelnummer: PO-4118-22
€ 7,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Porseleinen kop en schotel "Queen Anne" - Bone China made in England - bruintinten bloemmotief

  • Materiaal: Beenderporselein
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1960

Beschrijving
Zeer mooie kop en schotel met bloemenmotief en blad in bruintinten op zowel het kopje als de schotel. Beide zijn aan de onderzijde gemarkeerd met "Bone China Queen Anne Made in England".  Bone China of ivoorporselein is een porseleinsoort van hoge kwaliteit, gemaakt volgens een speciaal procedé. Deze theekop met schotel verkeert in een goede staat. Geen chips, scheuren of markeringen.

Queen Anne Bone China, bruin bloem- en bladmotief, theekopje en schotel, vintage, collectible, gouden rand, gemaakt in Engeland.

Conditie
Deze kop en schotel verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

Kopje

  • Hoogte: 7,3 cm
  • Diameter: 7,5 cm

Schotel

  • Diameter: 12,8 cm

Beenderporselein (van het Engelse bone china) of ivoorporselein is een porseleinsoort van hoge kwaliteit, gemaakt volgens een speciaal procedé.

Het procedé is uitgevonden in 1749, door Thomas Frye, kunstenaar en technisch directeur van de Bow porseleinfabriek in Groot-Brittannië. Later werd dit procedé door Spode verder ontwikkeld. De voor porseleinaarde (de klei) gebruikelijke grondstoffen, kaolien, veldspaat en kwarts worden vermengd met 40 tot 50% as van runderbeenderen (calciumfosfaat). Hierdoor ontstaat het sterkste porselein dat er is en krijgt het een specifiek ivoorkleurig (een geelachtig wit) uiterlijk.

Beenderporselein kan door haar samenstelling worden gebakken bij een temperatuur van ongeveer 1250°C, hetgeen lager is dan bij gewoon porselein. Om die reden wordt ook wel van 'zacht' porselein gesproken. Beenderporselein is doorschijnend: het laat licht door. Alhoewel beenderporselein dus een Britse uitvinding is, wordt het thans ook in andere landen zoals Duitsland, Japan en India gemaakt en is China de grootste producent ervan geworden.

Land van herkomst
Engeland

Soort object
Theekop en schotel

Onderwerp / Thema
Bone China - bruin bloemmotief en blad - Queen Anne - porselein - beenderporselein - theekop en schotel

Decoratie
Bloemmotief

Categorie
Porselein

Kleur
Wit - bruintinten

Vervaardiger
Engeland

Merk
Queen Anne

Materiaal
Beenderporselein

Bijzonderheden
Kop en schotel

Tijdperk
Jaren 1960

Kwaliteit
Goede vintage staat

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel