Vorige Artikel 55 van 115 Volgende

Set van drie vintage Brabantia beschuitbussen, decor Bayon

Artikelnummer: RV-4112-22
€ 19,95
Voorraad 1 stuk

Set van drie vintage Brabantia beschuitbussen, decor Bayon

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Deze vintage set van drie hoge cylindrische blikken beschuitbussen gemaakt door Brabantia is voorzien van losse chromen oversluitdeksels. De decoratie van de bussen bestaat uit een witte ondergrond met horizontale versieringen, bestaande uit cirkels en kromme lijnen in bruin en twee tinten oranje. Het patroon staat bekend onder de naam "Bayon" en komt uit de jaren zeventig.

Conditie
Deze set Brabantia beschuitbussen verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 20,5 cm.
  • Diameter: 11 cm.

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Het bedrijf groeide en het richtte in 1948 een verkooporganisatie in België op. In 1957 werd een fabriek in Valkenswaard, en in 1963 werd een fabriek in Overpelt geopend, terwijl in 1964 de Eerste Groninger Apparaten- en Metaalwarenfabriek (EGAM) te Roden werd overgenomen. Vervolgens werden verkooporganisaties opgericht in Frankrijk (1966), in het Verenigd Koninkrijk (1973) en in Zwitserland (1975).

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Set blikken beschuitbussen van Brabantia

Onderwerp / Thema
Brabantia - bayon - beschuit - voorraad - keuken - tafel - verpakking

Decoratie
Motief "Bayon"

Categorie
Vintage blikken - Brabantia

Kleur
Wit - geel - oranje - bruin

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Losse chromen oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat met sporen van gebruik

Hoogte
21,50 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel